Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η υποκρισία των υπευθύνων

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης χαιρέτισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Κατσαντώνης, από Αγ. Αναργύρους - Καματερό, και Δημήτρης Τσιουμπρής, από τη Φυλή.

Ο Δ. Κατσαντώνης τόνισε ότι το πρόβλημα της χωματερής της Φυλής και συνολικά της αντιλαϊκής διαχείρισης των απορριμμάτων είναι βαθιά ταξικό, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Οπως είπε, οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που διαχειρίζονται αυτήν την κατάσταση, είτε είναι το αστικό κράτος είτε οι ιδιώτες που με γνώμονα το κέρδος έχουν δημιουργήσει μια υγειονομική βόμβα εδώ και δεκαετίες. Ο εκλεγμένος του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, στην αμείωτη και διαχρονική δράση του Κόμματος γύρω από αυτό το πρόβλημα.

Ο Δ. Τσιουμπρής αναφέρθηκε στις προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής περιφερειακής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κλείσει τη χωματερή και στην αντίθετη πολιτική που υλοποιεί, αφού όχι μόνο δεν την κλείνει, αλλά η λειτουργία της επεκτείνεται αυξάνοντας τον όγκο των απορριμμάτων που επεξεργάζεται. Στάθηκε επίσης στην υποκρισία των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που, από τη μία, στηρίζουν την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της περιφέρειας και, από την άλλη, παριστάνουν ότι διαφωνούν με την πολιτική τους στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στα περίφημα «αντισταθμιστικά», τα κονδύλια δηλαδή που παρέχει το κράτος στο Δήμο Φυλής ως αντίβαρο για τη ζημιά που προκαλείται από τη λειτουργία της χωματερής, τονίζοντας ότι η υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ