Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αναβολή στην επανεκκίνηση

Πολύ δύσκολο φάνταζε μέχρι αργά χτες το απόγευμα το ενδεχόμενο επανέναρξης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο (19-20 Νοέμβρη), παρά τις εξελίξεις που έδειχναν να υπάρχουν στα διοικητικά δρώμενα του ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί αν και οι πληροφορίες ήθελαν να καρποφορούν οι προσπάθειες της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ για τη συγκρότηση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), εντούτοις ακόμα και έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο διαδικαστικά να δοθεί... σέντρα. Και αυτό γιατί ακόμα κι αν ανακοινωθεί επίσημα η νέα ΚΕΔ, οι διαδικασίες που χρειάζονται για την επικύρωση της σχετικής απόφασης και του ορισμού των διαιτητών δεν επιτρέπουν χρονικά την έναρξη της δράσης για αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα. Ετσι, όπως φαίνεται, τα πράγματα οδεύουν στο γνωστό μοτίβο της συνέχειας του πρωταθλήματος με τη 12η αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο και την 11η να εκκρεμεί μαζί με την 1η και τη 2η, που θυμίζουμε πως είχαν και αυτές αναβληθεί. Την ίδια ώρα, η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει να αντιμετωπίσει και την απειλή του συνδρομητικού καναλιού που έχει τα δικαιώματα της Super League για ενεργοποίηση της ρήτρας που προβλέπεται για μη διεξαγωγή αγωνιστικής.

Οσον αφορά τη νέα ΚΕΔ, οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην διαιτητή Σταύρο Τριτσώνη ως βασικό φαβορί για τη θέση του προέδρου και αντικαταστάτη του τον Γ. Μπίκα. Αν και τις προηγούμενες μέρες ακουγόταν έντονα γι' αυτή τη θέση το όνομα του Γιώργου Ψυχομάνη, ωστόσο η συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν προχώρησε.

  • Ερωτήματα προκύπτουν από το περιστατικό της έκρηξης έξω από το κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και αρμοδίου εκ μέρους των FIFA - UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στη Λεμεσό της Κύπρου. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2.30 π.μ. χτες και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ