Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάντηση των εργαζομένων με μάχη για την επιτυχία των απεργιών

Την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη προετοιμάζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες για την επιτυχία της. Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν τη σημασία της απεργίας, για να δοθεί απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και για να μπουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Με το ίδιο περιεχόμενο εντείνονται οι προετοιμασίες και για την απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη. Τη μέρα εκείνη, Ομοσπονδίες, Σωματεία και συνδικαλιστές στο Δημόσιο που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στην Πάτρα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Την ίδια μέρα, 24/11, απεργούν και οι ναυτεργάτες.

Για την απεργία στο Δημόσιο, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη σήμερα, Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φώκαιας 26). Στη σύσκεψη θα μιλήσει ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, δίωρη στάση εργασίας (8.00 - 10.00 π.μ.) και οργανώνει παράλληλα Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της απεργίας στις 24/11 και την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εχει επίσης αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση για τις 24/11, στις 10 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας στις 8/12 οργανώνουν οχτώ σωματεία της Φθιώτιδας σήμερα, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων «ΠΑΚΟ», Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Εργαζομένων ΔΕΥΑΛ και Οικοδόμων - Εργατοτεχνιτών Καμμένων Βούρλων παίρνουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας, απέναντι στη μεθόδευση της διάλυσης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, με την οποία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιχειρούν να «κουκουλώσουν» ευθύνες που τις βαραίνουν σχετικά με κονδύλια για την κατάρτιση εργαζομένων τα οποία διαχειρίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ