Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Yφεση και Ειρήνη και πλήθος συνδικάτων και φορέων σήμερα το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

«Δεν ξεχνάμε», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, στην πολιτιστική και ανθρωπιστική καταστροφή του Ιράκ, το ρόλο του NATO και των ΗΠΑ στη μαρτυρική Παλαιστίνη και γενικότερα στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με κορύφωση την εμπλοκή τους στο ξεκίνημα του πολέμου στη Συρία... Είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις επεμβάσεις και στους πολέμους. Να καταγγελθεί ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να ενισχυθεί η πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης σήμερα, που συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, έχει στόχο την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των ευρωατλαντικών επιθετικών σχεδίων. Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι επικίνδυνη και εκρηκτική».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς στις εξελίξεις. Θα πρέπει να παλέψουμε για την κατάργηση, την εξάλειψη των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να παλέψουμε ενάντια στο σύστημα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμία διευκόλυνση σε αυτούς που μακελεύουν τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ