Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Στηρίζει τους ανέργους και εναντιώνεται στους πλειστηριασμούς

Απόφαση στήριξης των ανέργων πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, συζητώντας το θέμα της ανεργίας με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Στην απόφαση παρατίθενται στοιχεία και, σύμφωνα με μερικά από αυτά, 350 οικογένειες (980 άτομα) είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Απόρων του δήμου, 70 οικογένειες έχουν ανάγκη καθημερινής σίτισης λόγω ελλιπούς διατροφής και 38 οικογένειες τελούν υπό έξωση και έχουν ανάγκες στέγασης.

Την ίδια στιγμή που η ανεργία γιγαντώνεται, ο Δήμος Καισαριανής αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στην απόφασή του ότι «στους δήμους και τις Περιφέρειες, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και κάποιες ανάγκες καλύπτονται περιστασιακά μέσα από τα προγράμματα φτώχειας του ΟΑΕΔ. Στο Δήμο μας υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον 80-100 εργαζομένων σε όλες τις ειδικότητες, προκειμένου να μπορεί να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στις υπηρεσίες που προσφέρει. Αντ' αυτού, η κυβέρνηση εξαγγέλλει θέσεις εργασίας ανταποδοτικού περιεχομένου, δηλαδή μέσα από την τοπική φορολογία και όχι αύξηση της χρηματοδότησης...».

Η δημοτική αρχή, αναφερόμενη στα μέτρα που πήρε για τη στήριξη των ανέργων και των ευπαθών ομάδων, ξεχώρισε τα εξής: Την απαλλαγή από την καταβολή τροφείων σε όλες τις οικογένειες σε εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, απόφαση από την οποία ωφελούνται δεκάδες οικογένειες. Μέτρα ανάσας με μειώσεις της τιμολογιακής πολιτικής της ΚΕΔΗΚ, της «ΑΙΟΛΙΑ», του «ΚΑΙΣΑΡΙΟΝ», του καλοκαιρινού Camp, που αποδείχθηκαν επιτυχημένες και αναγκαίες. Ταυτόχρονη εξασφάλιση της πρόσβασης σε όλες τις οικογένειες δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο στα προγράμματα Αθλητισμού και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Πρόταση της δημοτικής αρχής για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2017 είναι να υπάρξει πλήρης απαλλαγή και μειώσεις από τα τέλη σε κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, για τους άπορους, τους πολύτεκνους/τρίτεκνους, μακροχρόνια ανέργους, ΑμεΑ κ.λπ.

Για τους πλειστηριασμούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε, επίσης, απόφαση εναντίωσης στους πλειστηριασμούς και τα μέτρα αναγκαστικών εισπράξεων στα λαϊκά νοικοκυριά, όπου τονίζεται ότι με την πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μεγαλώνουν για τη λαϊκή οικογένεια αυτοί οι κίνδυνοι. Επισημαίνει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλει στις υπηρεσίες του δήμου να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να «εξασφαλιστούν τα δημόσια έσοδα» και να προχωρούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, μέχρι και κατασχέσεις, για οφειλές ακόμα και 500 ευρώ.

Η απόφαση αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο «εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει κανένα λαϊκό σπίτι της πόλης να βγει στο σφυρί. Μπροστά και στο νέο κύμα επίθεσης που εξελίσσεται, ξεκαθαρίζουμε ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων ή κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά για οφειλές στο δήμο.

Για το σκοπό αυτό, θα δοθεί από τη δημοτική αρχή σχετική εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου με τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί με όλα τα μέσα στο πλευρό των εργατικών σωματείων και των φορέων της πόλης προκειμένου να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε εξαντλώντας τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και είσπραξης εσόδων από αυτούς που πραγματικά χρωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που παλεύουν να σταθούν στη ζωή όρθιοι.

Δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον να στηρίξουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις και τσακίζει τη ζωή μας. Απαιτούμε: Να προστατευτεί πλήρως η πρώτη και δεύτερη κατοικία και να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός στα εργατικά - λαϊκά σπίτια. Να καταργηθούν οι άδικοι φόροι για τα λαϊκά στρώματα. Να καταργηθεί το αντιλαϊκό και αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ, που βάζει στο στόχαστρο πέρα από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στο δήμο. Πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της ανταποδοτικότητας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «σχέδιο εξυγίανσης» των ναυπηγείων το πληρώνει ο λαός(2018-08-23 00:00:00.0)
«Αμεσα μέτρα για τη διαγραφή χρεών προς δήμους»(2018-07-11 00:00:00.0)
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στην περιουσία του λαού(2018-05-23 00:00:00.0)
Πλαίσιο διεκδικήσεων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών οικογενειών(2017-12-20 00:00:00.0)
Ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις(2016-10-22 00:00:00.0)
Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού από το Δήμο(2015-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ