Σάββατο 12 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Νεκροί εργάτες μετά από πυρκαγιά

Το «εργοστάσιο» όπου οι εργάτες κάηκαν σαν τα ποντίκια, ενώ κοιμούνταν

Copyright 2016 The Associated

Το «εργοστάσιο» όπου οι εργάτες κάηκαν σαν τα ποντίκια, ενώ κοιμούνταν
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Δεκατρείς εργάτες σκοτώθηκαν μετά από φωτιά που ξέσπασε χτες τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ιματισμού στην πόλη Γκαζιαμπάντ, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανώς από βραχυκύκλωμα και οι εργάτες παγιδεύτηκαν σε φλόγες και καπνούς, με αποτέλεσμα μόλις τρεις να διαφύγουν ζωντανοί, σύμφωνα με ινδικά και διεθνή ΜΜΕ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έφτιαχνε δερμάτινα μπουφάν και βρισκόταν στην περιοχή Σαχίντ Ναγκάρ, όπου βρίσκονται πολλές άλλες επιχειρήσεις απασχολώντας εργάτες σε πολύ άσχημες συνθήκες εργασίας. Η εφημερίδα «Ιντουστάν» επικαλούνταν δηλώσεις του ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι το είχε νοικιάσει σε κάποιον που «διηύθυνε ραφείο και απασχολούσε εργάτες που κοιμόντουσαν μέσα». Η ίδια εφημερίδα σημείωνε πως πολύ συχνά στις μονάδες ιματισμού της περιοχής παραβιάζονται οι κανόνες εργασίας και το προσωπικό αμείβεται με πολύ χαμηλούς μισθούς.

Τα πλάνα από το κατεστραμμένο κτίριο δείχνουν ότι η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα ενώ γεννιούνται ερωτήματα και για τις ευρύτερες συνθήκες ασφαλείας (π.χ. πυρασφάλεια), γενικά για το περιβάλλον μέσα στο οποίο στοιβάζονταν οι εργάτες για να κερδίζουν οι καπιταλιστές, χωρίς να ξέρουν καλά καλά αν θα γυρίσουν ζωντανοί στις οικογένειές τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ