Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΚΟ Αττικής αποδέχεται την πρόσκληση σε άμιλλα της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Θετικά απαντά η ΚΟ Αττικής στο κάλεσμα για άμιλλα που απέστειλε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη.

Η ΚΟ Αττικής θυμίζει ότι στις 28 Ιούνη 1943, μέσα στην παρανομία της κατοχής, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προκήρυξε «πανελλαδικό οικονομικό έρανο» για την ενίσχυση του Κόμματος, με στόχο το 1 δισεκατομμύριο δραχμές. Ελεγε τότε το ΠΓ: «Ολες οι Οργανώσεις, κάθε πυρήνας και μέλος του Κόμματος οφείλουν, όπως ταιριάζει στους αγωνιστές του ΚΚΕ, ν' αναπτύξουν την πιο μεγάλη πρωτοβουλία, δραστηριότητα και επαναστατική άμιλλα για την επιτυχία του εράνου, που θα δώσει στο Κόμμα μας νέα εφόδια για τη νικηφόρα διεξαγωγή της απελευθερωτικής πάλης». Η ΚΟΑ, δουλεύοντας με μαχητικότητα και ενθουσιασμό, κατάφερε να υπερκαλύψει κατά πολύ το 50% του πανελλαδικού πλάνου, που ήταν ο αρχικός της στόχος και να έρθει πρώτη ανάμεσα στις Οργανώσεις. Αν δείχνει κάτι αυτό το λαμπρό παράδειγμα ηρωισμού και μαχητικής στράτευσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ότι το Κόμμα μας ποτέ, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια, δεν σταμάτησε να ζητά από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την οικονομική τους συνδρομή. Δείχνει επίσης ότι ακόμα και σε περιόδους ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης, οι εργαζόμενοι έβρισκαν τον τρόπο να ενισχύουν το Κόμμα τους, αναγνωρίζοντας ότι οι κομμουνιστές μάχονται με ανιδιοτέλεια και ανυποχώρητα για το λαϊκό δίκιο.

Η επαναστατική άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις είναι άλλη μια μορφή που ενισχύει τη μαχητικότητα και την αυταπάρνηση για να επιτύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ενισχύει την ενεργητική συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος. Η ΚΟ Αττικής, αποδεχόμενη την άμιλλα, δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να υποδεχθεί τους σημαντικούς σταθμούς των 100χρονων της Οχτωβριανής Επανάστασης το 2017 και του ΚΚΕ το 2018 ακόμα πιο δυνατή μέσα στην εργατική τάξη, στους τόπους δουλειάς, για τις ταξικές μάχες που έρχονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ