Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα για το εφάπαξ του κλάδου

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απαντάνε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής στην κυβερνητική πολιτική που χτυπάει το εφάπαξ του κλάδου, την ώρα που για τους μεγαλοξενοδόχους επιφυλάσσει μόνο παροχές. Χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, αλλά βρήκαν «κλειστή» την πόρτα της νέας υπουργού, Εφης Αχτσιόγλου, παρότι είχαν έγκαιρα υποβάλει αίτημα για συνάντηση μαζί της.

Σημειώνεται πως με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας κατάργησε το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών Ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ), ενώ επιβάλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% πέραν του 29% που είχαν υποστεί με προηγούμενες μειώσεις.

Οι συνδικαλιστές είχαν τελικά συνάντηση με τον γγ του υπουργείου, Α. Νεφελούδη, ο οποίος τους είπε χαρακτηριστικά ότι για την κυβέρνηση «προέχει το ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης» και ότι το πρόβλημα του κλάδου θα εξεταστεί μετά...

Μπροστά στους ελιγμούς και την αντεργατική στοχοπροσήλωση του υπουργείου Εργασίας, το κλαδικό Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στις 24/11, με συνέχεια στην πανεργατική απεργία στις 8/12.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ