Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο τη Δευτέρα

Ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργολαβικών στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργολαβικών στον «Ευαγγελισμό»
Σε στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας προχωρούν τη Δευτέρα 14/11 οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική. Η κινητοποίηση έχει αποφασιστεί από την ΟΕΝΓΕ και γίνεται ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις των γιατρών σε όλη τη χώρα να σχεδιάσουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες (συσκέψεις επικουρικών και δημιουργία Επιτροπών Αγώνα, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, στις Υγειονομικές Περιφέρειες κ.λπ.), μετατρέποντας τη Δευτέρα σε Πανελλαδική Μέρα Δράσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 24/11, αλλά και για τις 8/12. Μάλιστα, στο πλαίσιο της απεργίας στις 8/12, θα οργανωθεί πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ καλεί η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ).

Συγκέντρωση των εργολαβικών εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου έκαναν χτες οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό». Απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους για τους μήνες Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και το επίδομα άδειας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 14/11 και την Τρίτη 15/11.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν στο πλευρό των εργολαβικών, να δώσουν απάντηση στην προσπάθεια τρομοκρατίας που εξαπολύουν μπροστά στην απεργία οι προϊστάμενοι και ο εργολάβος, στους εκβιασμούς που επιστρατεύονται πως τάχα η απεργία των εργολαβικών θα σταματήσει τη λειτουργία χειρουργείων και άλλων τμημάτων. Ετσι, από τα χαράματα της Δευτέρας θα δώσει τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Επιπλέον, αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας τη Δευτέρα (12 μ. έως λήξη βάρδιας) και να καλέσει στη συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα των εργολαβικών αλλά και τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ