Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ Καλλιθέας πραγματοποίησε χτες το ΔΣ της Ενωσης ΕΒΕ Καλλιθέας για τα μεγάλα προβλήματα της Ασφάλισης και της συνταξιοδότησης των αυτοαπασχολούμενων. Ακόμα, η Ενωση καλεί στη γενική συνέλευση που οργανώνει τη Δευτέρα 14/11, στις 7 μ.μ. (Αριστείδου 92), προκειμένου «να αποφασίσουμε την αντεπίθεσή μας στη σαρωτική επίθεση που δεχόμαστε. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Δεκέμβρη».

Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, η Ενωση συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ, στον οποίο κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα. Σε αυτό σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΕ, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών «οδηγείται σχεδιασμένα σε άμεση χρεοκοπία (...) και με την ενοποίηση των ταμείων η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φοροληστεία, τα χρέη, τα υπέρογκα έξοδα υποχρέωσαν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους να περικόψουν τις ανάγκες τους. Ανάμεσα σε αυτές και τις πιο σημαντικές, το δικαίωμα στην υγεία και τη σύνταξη.

Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος που δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ, χρωστάει μόνο στον εαυτό του. Αντίθετα, το μεγάλο κεφάλαιο που ωφελήθηκε για δεκαετίες από την λεηλασία των Ταμείων χρωστάει δισεκατομμύρια στο ασφαλιστικό σύστημα».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Ενωση προβάλλει ως μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Ακόμα διεκδικεί κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Εφορία, πραγματοποίησε χτες η Γραμματεία Αλεξανδρούπολης της ΠΑΣΕΒΕ, αντιδρώντας στην αντιλαϊκή φοροεπιδρομή και τις κατασχέσεις της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ