Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Κινητοποιήσεις με αιχμή τα προβλήματα των εργολαβικών εργαζομένων

Από τη συνέλευση των εργολαβικών εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη
Από τη συνέλευση των εργολαβικών εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Πέμπτη, στις 8 π.μ., στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση προχωρά το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τα προβλήματα των εργολαβικών εργαζομένων. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε προχτές, Τρίτη, σε μαζική συνέλευση που έκαναν οι εργολαβικοί, μετά από κάλεσμα του Σωματείου. Διεκδικούν: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και το επίδομα άδειας. Εξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των εργολαβικών, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Για τα ζητήματα αυτά έχει αποφασιστεί 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών τη Δευτέρα 14/11 και την Τρίτη 15/11.

Επίσης, το Σωματείο καλεί σήμερα Πέμπτη σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων, στις 12 το μεσημέρι, στο Δώμα.

Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο αναφέρει: «Αυτός ο αγώνας, εκτός από την ίδια την επιβίωση των εργολαβικών, συνδέεται και με όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία: Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών (και απλήρωτων) εργαζομένων, τις απολύσεις επικουρικών, την υποχρηματοδότηση, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις ελλείψεις σε δομές - υλικά - φάρμακα.

Αυτός ο αγώνας, εκτός από τη ζωή και τα δικαιώματα των υγειονομικών, σχετίζεται πρωτίστως με τη ζωή των ασθενών μας. Σ' αυτούς απλώνουμε το χέρι να παλέψουμε μαζί, για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ