Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σύσκεψη για την απεργία στο Δημόσιο

Από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
Από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ
Η ανάγκη να γίνει η απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη αποφασιστικό βήμα στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που μεθοδεύονται στα Εργασιακά, προτάσσοντας τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, υπογραμμίστηκε στη χτεσινή μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας.

Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος δεκάδες συνδικαλιστές από το Δημόσιο, μεταφέρθηκε η πείρα από τη δουλειά που γίνεται αυτές τις μέρες στους χώρους δουλειάς, στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, στην Εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, καθώς οργανώνονται ήδη Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες, συνεδριάσεις διοικήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων.

Οπως επιβεβαιώθηκε από τη συζήτηση, αλλά και την εισήγηση που έκανε η Ολγα Σιάντου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει η απεργία βήμα στην ενιαία συμμετοχή και δράση, μόνιμων, συμβασιούχων, πρακτικάριων, να γίνει βήμα συσπείρωσης νέων εργαζομένων που θα απεργήσουν και θα βγουν στο δρόμο, στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Ταυτόχρονα, τονίστηκαν οι δυσκολίες που πρέπει να αντιπαλευτούν, αφού απέναντι στους εργαζόμενους δεν είναι μόνο η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και το κλίμα ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, όλοι αυτοί που, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στις συνεδριάσεις στα όργανα της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, προβάλλουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης και με καταμερισμένους ρόλους επιχειρούν να μη δοθεί ενιαία πανεργατική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως υπογραμμίστηκε, πρέπει, με συγκεκριμένο σχέδιο για τη δουλειά κάθε κλάδου, η οργάνωση της απεργίας να γίνει υπόθεση κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου, κάθε συνδικαλιστή και με το διεκδικητικό πλαίσιο των 530 και πλέον σωματείων η απεργία στο Δημόσιο να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Να γίνει ταυτόχρονα βήμα κλιμάκωσης και πανεργατικού πανελλαδικού ξεσηκωμού ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε εμπειρία και από την προετοιμασία ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, ενώ τονίστηκε η σημασία της κινητοποίησης σωματείων και φορέων στις 15/11, κατά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ