Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει πλευρές της πείρας από τις Γενικές Συνελεύσεις σωματείων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα

Σε τροχιά προετοιμασίας της απεργιακής κινητοποίησης στις 8 Δεκέμβρη κινούνται Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα, συζητώντας και σχεδιάζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες για την οργάνωσή της, καλώντας τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται καθημερινά Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις, με τη συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς, με τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να φωτίζουν την ανάγκη για απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης, για μαχητική διεκδίκηση με πυξίδα τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, με δυνάμωμα των σωματείων και του ίδιου του ΠΑΜΕ.

Ανάλογη είναι και η προετοιμασία από σωματεία και εργαζόμενους στο Δημόσιο, για την επιτυχία της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 24 Νοέμβρη.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα έχουν οριστεί, τόσο για τις 8 Δεκέμβρη όσο και για τις 24 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Παράλληλα, η απεργιακή μάχη συνδυάζεται με την πλατιά συζήτηση που γίνεται στα σωματεία ενόψει της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ. Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοέμβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη») με σύνθημα: «Χτίζουμε μαχητικό, ταξικό συνδικαλιστικό - εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».

Ηδη 354 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ και έχουν αναδείξει τους αντιπροσώπους τους που θα πάρουν μέρος στις εργασίες της.

Ορισμένες πλευρές αυτής της προσπάθειας κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων παρουσιάζουμε σήμερα στον «Ριζοσπάστη», μέσα από τις συνελεύσεις τριών συνδικάτων της Αττικής, συγκεκριμένα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη της πανεργατικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»!(2018-11-08 00:00:00.0)
Συνεχείς πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργιακής απάντησης(2016-11-15 00:00:00.0)
Στη μάχη σε όλη τη χώρα για την επιτυχία της απεργίας(2016-11-12 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για την απεργιακή απάντηση σε όλη τη χώρα(2016-11-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2016-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ