Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2016 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιούνται για την απληρωσιά στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ

Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» στην Αρτα
Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» στην Αρτα
Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από τις 3/11 οι 40 εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ» (ΓΑΝΤΖΟΥΛΑ), που αναλαμβάνει εργολαβίες από τον ΔΕΔΔΗΕ, στο εργοτάξιο στην Αρτα. Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν δεδουλευμένα τα οποία ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ στον καθένα, προχώρησαν τη Δευτέρα σε γενική συνέλευση στο χώρο του εργοταξίου και αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Το Εργατικό Κέντρο Αρτας στηρίζει τον αγώνα τους και απαιτεί από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, τον όμιλο της ΔΕΗ και την κυβέρνηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση ώστε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να σταματήσουν το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβοποίησης και του εργασιακού μεσαίωνα που τη συνοδεύει. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον όμιλο της ΔΕΗ με τους εργαζόμενους στους εργολάβους και τους συμβασιούχους που είναι μόνιμα σε ομηρία».

Στο μεταξύ, συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΤΟΞΟΤΗΣ», που απασχολούνται στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική. Στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας, ενώ έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση για σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ