Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Με πρόωρες βουλευτικές εκλογές απείλησε χτες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, σε περίπτωση που δεν επικρατήσει η υποψήφια του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος, Τσέτσκα Τσάτσεβα, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά την προχτεσινή ψηφοφορία, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας, Ρούμεν Ράντεφ, βγήκε πρώτος με 25,78%, δεύτερη η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα με 21,91% και τρίτος ο υποψήφιος του συνασπισμού «Ενωμένοι πατριώτες» Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με 15%.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν χτες πως θα ανακρίνουν στις 14 του μήνα τον ιδρυτή της ιστοσελίδας «Wiki Leaks» Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου έχει καταφύγει από το 2012, αφότου το αίτημά τους έγινε δεκτό από τις αρχές του Ισημερινού.

ΣΑΝΑΑ.-- Ο πόλεμος στην Υεμένη, που μπήκε στον 20ό μήνα, έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 7.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 37.000, ενώ 21.000.000 άλλοι έχουν ανάγκη από ιατρική βοήθεια, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει αναμιχθεί στη φερόμενη ως απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, δήλωσε χτες εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση για την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με μια συνωμοσία για τη δολοφονία του Τζουκάνοβιτς.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ.-- Ενας σεισμός 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), λίγες δεκάδες χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ, ήταν αρκετός για να προκαλέσει αρκετά σημαντικές υλικές ζημιές στις προσόψεις δεκάδων ιστορικών κτιρίων στο κέντρο μιας πόλης που διαθέτει μερικές από τις μεγαλύτερες αποθήκες πετρελαίου παγκοσμίως. Στο πλαίσιο ελέγχων αποφασίστηκε τουλάχιστον για χτες η αναστολή λειτουργίας των σχολείων στην πόλη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον, η πρώτη γυναίκα υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζάνετ Ρίνο (1993 - 2001). Η Ρίνο είχε εγκρίνει τη φονική επιδρομή το 1993 εναντίον κτιριακού συγκροτήματος της αίρεσης των Δαβιδιανών στο Γουέικο του Τέξας, είχε στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες να πάρουν τον τότε εξάχρονο Κουβανό ναυαγό Ελιάν Γκονσάλες από συγγενείς του στο Μαϊάμι και είχε εγκρίνει τη δικαστική υπόθεση της κυβέρνησης σε βάρος της «Microsoft» το 1998 για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ