Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στη Θεσσαλία

Στο Βόλο
Στο Βόλο
Μαζική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία των μαθητών στο Βόλο. Από νωρίς το πρωί, οι μαθητές οργάνωσαν καταλήψεις στα περισσότερα σχολεία της πόλης (1ο, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 3ο, 6ο, 8ο Γυμνάσια Βόλου, Μουσικό Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, 2ο, 3ο, 6ο, 7ο, 8ο, Λύκεια Βόλου, Μουσικό Λύκειο Βόλου, 1ο, 2ο Γενικά Λύκεια Νέας Ιωνίας), καθώς και στο Γυμνάσιο Ιωλκού και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκιάθου.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας κι έκαναν δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ' αυγά μας, είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας» κ.ά.

Στα αιτήματα - διεκδικήσεις των μαθητών περιλαμβάνονται: δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, άμεση χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, λιγότεροι μαθητές σε κάθε τμήμα, Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.

Στη Λάρισα, μαθητές από Λύκεια και ΕΠΑΛ συγκεντρώθηκαν έξω απ' το 1ο Λύκειο της πόλης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε κατάληψη βρέθηκαν σχολεία στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ