Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εκθεση έργων τριών δημιουργών

Μία σημαντική έκθεση άνοιξε τις πύλες της χτες Δευτέρα 7 Νοέμβρη στην Πάτρα. Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πατρέων θα φιλοξενηθούν έργα τριών δημιουργών. Πρόκειται για έργα των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη, τα οποία θα εκτίθενται έως και το Σάββατο 7 Γενάρη 2017.

Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των έργων. Ο ζωγράφος και επιμελητής της έκθεσης Νίκος Καλατζής στο σημείωμά του για την έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η αγάπη τους για την "παράσταση" που ο καθένας τους προσεγγίζει με το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, προσδίδει στα έργα τους αισθητική επέκταση και ποιότητα που διευρύνει αυτό που παραλάβαμε από τους παλαιότερους. Στη χώρα μας, που το φως κυριαρχεί, μας αρέσει να βλέπουμε αυτά που το φως αναδεικνύει. Μάθαμε και επιλέξαμε την εικόνα, τη μορφή, την αλήθεια, την ομορφιά, την ευγένεια... και όχι τα αιώνια ερωτηματικά, τους ατέρμονους στοχασμούς, τα "αβίωτα" μονοπάτια, την ασχήμια, ή τη χυδαιότητα. Ο Δασκαλάκης, ο Μαδένης, ο Ρόρρης ακολουθούν με την δουλειά τους τον προσωπικό τους δρόμο, που δεν βγάζει στα αδιέξοδα της ''αναίτιας'' και ακραίας αφαίρεσης ή σε ό,τι άλλο, που η μόδα επιβάλλει με τις ποικίλες της μορφές. Η ψυχή μας ακουμπάει σ' αυτό που πραγματικά θέλουμε και αγαπάμε και όχι σε ό,τι επιπόλαιο κατά καιρούς μας προτείνουν».

Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης), Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη, Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό από τους ίδιους τους δημιουργούς τις εξής ημερομηνίες: Δευτέρα 14 Νοέμβρη από τον ζωγράφο Μιχάλη Μαδένη, στις 19.00. Δευτέρα 28 Νοέμβρη από τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, στις 19.00. Δευτέρα 5 Δεκέμβρη από τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη, στις 19.00.

Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110 (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης). Ωρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 8.30 - 14.30. Σάββατο: 10.00 - 14.00. Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ