Τρίτη 8 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη

Με την δημοφιλή «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι ξεκινά το νέο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών των παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη», στις 26 Νοέμβρη, σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που στόχο έχει να ταξιδέψει την λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσω των κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου.

Για την πραγματοποίηση του εν λόγω προγράμματος, η ΕΛΣ δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής καταγραφής των παραστάσεών της. Στις 26 Νοέμβρη, θα γίνει η πρεμιέρα του προγράμματος, με την Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι, η οποία θα προβληθεί, με ελεύθερη είσοδο, σε Κινηματογραφικές Αίθουσες και Πνευματικά / Πολιτιστικά Κέντρα των ακόλουθων 13 πόλεων: Αίγιο, Βέροια, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κως, Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Σέρρες, Σύρος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Φλώρινα, Χίος.

Αναλυτικά: ΑΙΓΙΟ - Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων». ΒΕΡΟΙΑ - Κινηματοθέατρο «Σταρ». ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο - «Μικρό Θέατρο». ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής». ΚΩΣ - Κινηματοθέατρο «Ορφέας». ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. ΠΡΕΒΕΖΑ - Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας «Οαση». ΣΕΡΡΕΣ - Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια». ΣΥΡΟΣ - Θέατρο «Απόλλων». ΤΡΙΚΑΛΑ - Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου». ΤΡΙΠΟΛΗ - Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. ΦΛΩΡΙΝΑ - Πολιτιστικό Κέντρο - Αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». ΧΙΟΣ - Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Σκηνοθεσία - σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου. Συμμετέχει η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Ηλία Βουδούρη. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Βιολέτας η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου. Μαζί της Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πλατανιάς. Τη Χορωδία της ΕΛΣ, διηύθυνε ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ τη χορογραφία υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.

Παράλληλα με την προβολή της Τραβιάτας, θα γίνουν ειδικές δωρεάν προβολές της παιδικής παράστασης της ΕΛΣ, «Καρμενσίτας», για μαθητές σχολείων. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή, σε ιδέα της Α' Χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μαρίας Κουσουνή, η οποία συνδυάζει την όπερα και το μπαλέτο και βασίζεται στη μουσική της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ.

Μουσική διεύθυνση: Ραφαήλ Πυλαρινός. Χορογραφία: Μαρία Κουσουνή. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αλέξανδρος Ευκλείδης. Με την Ορχήστρα της Παιδικής Σκηνής, την Παιδική Χορωδία, τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους, το Corpsdeballet και Μονωδούςτης ΕΛΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ