Κυριακή 6 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες στα αστικά κόμματα

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την απροκάλυπτη στήριξη που προσφέρουν τα μονοπώλια στους δύο ισχυρότερους υποψηφίους προέδρους. Ωστόσο, η πρόσφατη παρέμβαση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία νέων τεχνολογιών Πίτερ Τίελ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, είναι ενδεικτική προθέσεων για πιθανές «αλλαγές» που προωθούνται στο αστικό πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.

Ο Τίελ προέβλεψε πως το «κίνημα Τραμπ της αλλαγής» θα συνεχιστεί ακόμα κι αν χάσει ο τελευταίος στην κούρσα για το Λευκό Οίκο. Εκτίμησε ότι αυτό θα προκαλέσει «σημαντικές αλλαγές» στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αναγκάζοντάς το να γίνει «νέο κόμμα, πέρα από τα δόγματα του Ρηγκανισμού». Επιπλέον, επέκρινε το «πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο στην Ουάσιγκτον», κατηγορώντας το πως «έχει χάσει την επαφή με τον μέσο Αμερικανό» και ότι ο Τραμπ «ανατρέπει ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει».

Μόνο που οι αλλαγές που «οραματίζεται» ο Τίελ και οι όμοιοί του αφορούν ένα «νέο περιτύλιγμα» των αστικών κομμάτων, με σταθερό χαρακτηριστικό την εξυπηρέτηση των μονοπωλιακών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ