Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»
Συγκέντρωση στον ΔΕΔΔΗΕ και συνέχιση της απεργίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ
Στα γραφεία της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της εταιρείας «Τοξότης ΑΕ» στην Αττική, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται για τρίτη βδομάδα. Οι περίπου 180 εργαζόμενοι στα εργοτάξια στην Αττική και την Κόρινθο βρίσκονται σε απεργία από τις 20/10, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Στο πλευρό τους βρίσκεται το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας.

Οι απεργοί διεκδικούν να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα, να πληρώνονται σε σταθερή μέρα κάθε μήνα το μισθό τους χωρίς καθυστέρηση, να τους χορηγούνται καταστάσεις μισθοδοσίας. Επίσης, αγωνίζονται για να μπει τέρμα στην εντατικοποίηση και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, για να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και να χορηγούνται μέσα ατομικής προστασίας από την εταιρεία, αντί να αναγκάζονται να τα αγοράζουν οι ίδιοι. Για τα παραπάνω προβλήματα οι εργαζόμενοι στον «Τοξότη» μετρούν πάνω από 40 μέρες απεργίας κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του σωματείου και των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ έδειξαν τον εργολάβο ως υπεύθυνο για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. Η απεργία συνεχίζεται, ενώ τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση, στο εργοτάξιο στο Βοτανικό, τα επόμενα βήματά τους, ώστε να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα μεροκάματα και τις υπερωρίες τους.

«Εμείς που εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά για να έχει ρεύμα ο κόσμος στα σπίτια του, δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο όμιλος της ΔΕΗ και η κυβέρνηση έχουν ευθύνες για την επέκταση της εργολαβοποίησης και του εργασιακού μεσαίωνα που τη συνοδεύει. «Με την απληρωσιά, τη φτωχοποίηση και το αίμα των εργαζομένων, η ΔΕΗ αυγατίζει τα κέρδη της και ταυτόχρονα γεμίζει τις τσέπες των εργολάβων και των βιομηχάνων», τονίζει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση για 6η μέρα!(23/2/2021)
ΑΤΙΤΛΟ(26/5/2017)
ΑΤΙΤΛΟ(21/10/2016)
Κινητοποιήσεις εργαζομένων - συνταξιούχων(23/9/2016)
Απεργία σήμερα στην «Τοξότης ΑΕ»(28/7/2016)
Απεργία χτες και σήμερα στην «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»(5/3/2014)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org