Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τη δραματική κατάσταση των ΑμεΑ στην Ελλάδα

Τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ για τις περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας να τοποθετεί για την απαράδεκτη εγκληματική κατάσταση που βιώνουν τα ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Οι οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Πάνω από 70.000 βαριά ανάπηροι έχουν χάσει το επίδομα. Ενώ οι βαριά ανάπηροι υπολογίζονται πάνω από 500.000, επίδομα παίρνουν κάτω από 150.000. Απαράδεκτη είναι και η άρνηση των υπηρεσιών Πρόνοιας των δήμων, στη βάση κατευθύνσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να μην αποδίδουν επιδόματα σε βαριά ανάπηρους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Επιπλέον, με το νέο Ασφαλιστικό - που ακολουθεί τις κατευθύνσεις του τρίτου μνημονίου που συναποφάσισαν κυβέρνηση - ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όπως και του Κανονισμού της ΕΕ 883/2004 για "το συντονισμό των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης" - μειώθηκαν περαιτέρω οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις, αλλά και το ΕΚΑΣ, στην προοπτική πλήρους κατάργησής του.

Στον τρέχοντα προϋπολογισμό του ΙΚΑ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα, προβλέπεται περικοπή 25% των πιστώσεων για τις αναπηρικές συντάξεις, ενώ οι συνταξιούχοι αναπηρίας είναι κάτω από το 7% επί του συνόλου των συνταξιούχων από 14% πριν από την κρίση.

Αυτή η πολιτική ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, αφού οι πόροι που εξοικονομούνται από τις παροχές των ΑμεΑ αποδίδονται ως επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των οργανώσεων των ΑμεΑ για επαναφορά μισθών, συντάξεων και επιδομάτων στο προ των περικοπών επίπεδο για τους ανάπηρους και τα μέλη των οικογενειών τους και για μέτρα ολόπλευρης στήριξης των ανέργων, καθώς και για επέκταση των παροχών αυτών σε κωφούς, πάσχοντες από γεροντική άνοια, νόσο Αλτσχάιμερ και Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην απαράδεκτη εγκληματική κατάσταση που βιώνουν τα ΑμεΑ στην Ελλάδα, για την οποία εκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και η ΕΕ φέρει μεγάλες ευθύνες;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία στο ΚΕΠΑ από τη ΣΕΑΑΝ Θεσσαλονίκης(26/11/2014)
Διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας και στο Ζάππειο(15/10/2014)
Εξωραΐζει την αντιαναπηρική πολιτική του(22/10/2013)
Συνάντησαν βαρβαρότητα και τρομοκράτηση(16/2/2013)
Κινητοποιήσεις χτες ενάντια στο «σφαγείο» των ΚΕΠΑ(24/10/2012)
Ο Γολγοθάς των ΚΕΠΑ(6/7/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org