Σάββατο 5 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Σε απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά καλεί το ΠΑΜΕ

Στις 10.30 στην Ομόνοια η συγκέντρωση στην Αθήνα

Κάλεσμα στις οργανώσεις της εργατικής τάξης να ριχτούν άμεσα στη μάχη της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων, της προετοιμασίας για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη, απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ (ολόκληρη η ανακοίνωση θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»). Τονίζει, παράλληλα, την ανάγκη να στηριχτούν οι αγώνες που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, καθώς και η απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, στις 24 Νοέμβρη.

«Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά: «Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της "επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι ο κόσμος που απαιτεί "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει. Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους. Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για απεργιακή κινητοποίηση με αυτά τα χαρακτηριστικά, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία σε όλη τη χώρα προχωρούν ήδη σε συσκέψεις, συνελεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες.

Μεταξύ αυτών, το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις δύο συσκέψεις που οργανώνει, την Τετάρτη 9/11, στις 6 μ.μ., στο Βαθύ (Εργατικό Κέντρο) και την Πέμπτη 10/11, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του στο Καρλόβασι.

Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε οργανωτική σύσκεψη, την Πέμπτη 10/11, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, όπως και προχτές στην Εκτελεστική Επιτροπή, επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός από τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να μην υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΛΑΕ), ΑΡΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) για απεργία στις 8 Δεκέμβρη...

Προετοιμασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Παράλληλα, συνεχώς προστίθενται νέες αποφάσεις συμμετοχής στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιείται στις 19 και 20 Νοέμβρη, με σύνθημα «Χτίζουμε μαχητικό - ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής». Μέχρι στιγμής, 254 συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν συζητήσει για τη Συνδιάσκεψη και έχουν ορίσει τους αντιπροσώπους τους.

Στις νέες αποφάσεις περιλαμβάνονται αυτές των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, των Επιτροπών Αγώνα Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Λιβαδειάς και Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χίου, των σωματείων Οικοδόμων Μεσολογγίου, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Λάρισας, Οικοδόμων Καρδίτσας και Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Κάστρου Αμαλιάδας.

Οι συνελεύσεις των επόμενων ημερών

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:

Σήμερα, Σάββατο 5/11:

-- Η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στο ΕΚΑ (σύσκεψη).

Την Κυριακή 6/11:

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 9 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46).

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας, Ιματισμού, Δέρματος και Κλωστοϋφαντουργίας Καστοριάς, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

-- Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, στις 5 μ.μ.

Τη Δευτέρα 7/11:

-- Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

-- Το Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας, στις 8 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Σιάτιστας.

Την Τρίτη 8/11:

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 5.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46).

-- Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Πόλεως και Περιφέρειας Γρεβενών, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φώκαιας 26).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ