Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές Τσελίκ στην Αθήνα

Μετά την προχτεσινή του συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, συνέχισε χτες τις επαφές του στην Αθήνα, όπου συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Ξυδάκη.

Εκτός από τη συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας και ειδικότερα τη συμφωνία για το Προσφυγικό, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για το Κυπριακό, με τον Τσελίκ να επαναλαμβάνει ότι για την Αγκυρα το ζήτημα των εγγυήσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.

Μεταξύ άλλων, ο Τσελίκ ζήτησε και την επιστροφή των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Επιπλέον, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χουριέτ», ο Τούρκος αξιωματούχος έθεσε ζήτημα για τη δράση της οργάνωσης FETO, του ισλαμιστή επιχειρηματία Φετ. Γκιουλέν (που βρίσκεται στις ΗΠΑ και η Αγκυρα κατηγορεί ως πρωτεργάτη της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος). «Γνωρίζουμε ότι αναπτύσσουν δραστηριότητα για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη. Θα επιμείνουμε στην ευαισθησία μας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πιθανώς θα αποπειραθούν να κάνουν περισσότερα, για να προκαλέσουν αναταραχή στους συμπατριώτες μας και στην κοινότητά μας», υποστήριξε σύμφωνα με την εφημερίδα και συμπλήρωσε: «Εχουμε την αίσθηση ότι αναπτύσσουν δραστηριότητα (και) σε Αθήνα... περνώντας (στην Ελλάδα) όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από τη Βουλγαρία».

Τέλος, ο Τσελίκ έθεσε ζήτημα και για την κατάληψη του χώρου όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό, υπογραμμίζοντας ότι «δε θα δεχτούμε δραστηριότητες» που δεν εμπίπτουν στα όρια του νόμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ