Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη και επιχειρηματίες για ζητήματα του κεφαλαίου

Ταυτόχρονα με την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, συναντήθηκε χτες το πρωί με τον πρόσφατα διορισμένο στην Αθήνα πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πίατ.

Οπως διακινήθηκε επισήμως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η «προοπτική των διμερών σχέσεων» Ελλάδας - ΗΠΑ, καθώς και η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Μπ. Ομπάμα στην Αθήνα.

Καθώς, εξάλλου, «τρέχουν» ευρύτερα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η ντόπια αστική τάξη αναζητά βασικό ρόλο προς γεωστρατηγική της αναβάθμιση, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Πίατ εξετάστηκε και «η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς και οι εξελίξεις σε σημαντικά περιφερειακά ζητήματα».

Τέλος, «υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας στην Ελλάδα», με τον Κυρ. Μητσοτάκη να προβάλει τη δική του συνταγή διαχείρισης ως καλύτερη για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και τον ίδιο ως πιο αποφασισμένο από τον Αλ. Τσίπρα να «τρέξει» τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Αλλωστε, αμέσως μετά τον Αμερικανό πρέσβη, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), κάνοντας δηλώσεις για «τις δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία (...) αυτά, δηλαδή, που επέβαλε αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση».

Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «ρημαγμένη χώρα», περιέγραψε μια εικόνα όπου «η ύφεση συνεχίζεται. Οι επενδυτές την εγκαταλείπουν. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται». Στο ίδιο φόντο, επανέλαβε τη θέση του για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων».

Να καταγραφεί και η συνέντευξη του συμβούλου του, Τ. Θεοδωρικάκου, στο ραδιοφωνικό «Alpha», όπου, μεταξύ άλλων, είπε ότι «η κυβέρνηση μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο 4ο μνημόνιο (...) ο δε περίγυρος της χώρας είναι σε μεγάλη αποσταθεροποίηση», συνδυάζοντας την κατάσταση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας με το στόχο του κεφαλαίου για «γεωστρατηγική αναβάθμιση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ