Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Καλούν σε αγώνα για δημόσια και δωρεάν Υγεία

Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από τη Δυτική Αθήνα καλούν με ψήφισμά τους σε αγώνα τους εργαζόμενους ενάντια στην επίθεση στο δικαίωμα σε δημόσια, καθολική και δωρεάν Υγεία για όλους, που συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς από την Αγία Βαρβάρα, τη Δευτέρα 7/11, στις 7 μ.μ, θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (πρώην «Λοιμωδών») στην Αγ. Βαρβάρα.

Ταυτόχρονα, η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω καλεί σωματεία και φορείς από όλη τη Δυτική Αθήνα σε σύσκεψη για συντονισμό δράσης στο μέτωπο της Υγείας την Παρασκευή 11/11, στις 7 μ.μ., στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης και Ανδριανουπόλεως 5, Αιγάλεω).

Το ψήφισμα των μαζικών φορέων που ήδη αυτές τις μέρες γίνεται αντικείμενο συζήτησης σε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων της περιοχής αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η υποδομή που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχαμε έστω και στοιχειωδώς ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, συνεχώς γκρεμίζεται.

Τα πρώην ΙΚΑ δουλεύουν με το 20% - 30% του δυναμικού τους, τα δημόσια νοσοκομεία δεν αντέχουν την προσέλευση των ασθενών, τα χειρουργεία υπολειτουργούν και οι αναμονές είναι πολύμηνες. Νοσοκομεία έχουν κλείσει κ.λπ.

Ετσι και το νοσοκομείο «Αγ. Βαρβάρα», το γνωστό μας "Λοιμωδών", το έκλεισε μεν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή συνεχίζει την ίδια τακτική, παρά τις υποσχέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση. (...)

Σε περσινή επίσκεψη, ο σημερινός υπουργός Υγείας, απάντησε στους μαζικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας για τα προβλήματα της Υγείας της περιοχής τους, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με το "Λοιμωδών": "Ο,τι κλείνει, δύσκολα ξανανοίγει..."

Αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα ότι η κυβέρνηση δεν θίγει ό,τι αντιλαϊκό μέτρο έχει πάρει η προηγούμενη και συνεχίζει, παρά τις κοκορομαχίες, στην ίδια ρότα...».

Οι διεκδικήσεις των μαζικών φορέων, εκτός από την επαναλειτουργία και αναβάθμιση του «Αγ. Βαρβάρα», είναι: Δημόσια, καθολική, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, φάρμακα για όλους. Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού με σταθερή, μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. Πλήρη αναβάθμιση των πολυϊατρείων του πρώην ΙΚΑ, ΠΕΔΥ. Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο. Εξω η επιχειρηματική δράση από το χώρο της Υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες δράσεις για την Υγεία με σωματεία και φορείς από τη Δυτική Αθήνα (2019-02-16 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες στο μέτωπο της Υγείας (2016-11-06 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και στη Δυτική Αθήνα (2016-10-27 00:00:00.0)
«Οχι» στη συγχώνευση του ΓΝ «Αγία Βαρβάρα» (2011-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org