Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Χρήστου Κατσώτη

Απορρίφθηκε χτες από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής το εισαγγελικό αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, επειδή ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγ. Δημητρίου ψήφισε για την απαλλοτρίωση οικοπέδου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος για τους κατοίκους. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση ήταν ομόφωνη και έχουν μηνυθεί από ιδιώτες όλοι οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τους 179 παρόντες βουλευτές, κατά της άρσης ψήφισαν 172, υπέρ της άρσης 6, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών». Να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και η ναζιστική Χρυσή Αυγή είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Χρ. Κατσώτη. Τα υπόλοιπα κόμματα κατά.

Η Ολομέλεια απέρριψε κατά πλειοψηφία και το εισαγγελικό αίτημα για την άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για δηλώσεις του σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Το ΚΚΕ στην Ολομέλεια και στην Επιτροπή Δεοντολογίας ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας, με το σκεπτικό ότι ο Ν. Νικολόπουλος εξέφρασε άποψη, διευκρινίζοντας πως η ψήφος κατά της άρσης ασυλίας δεν σημαίνει συμφωνία με την άποψη αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ