Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και «σύμμαχοι»

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι συνεννοήσεις με τους διάφορους «εταίρους» και «συμμάχους» δεν σταματάει στην εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών μέτρων. Το ζήτημα των ακόμα μεγαλύτερων χτυπημάτων ενάντια στο Ασφαλιστικό μπαίνει απ' όλες τις μπάντες, ακριβώς γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου.

Ο ΣΕΒ, για παράδειγμα, που παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως «σύμμαχος» στα παζάρια για τα Εργασιακά, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το Ασφαλιστικό είναι «το μείζον θέμα της χώρας» και «θα εξακολουθήσει για πολλά χρόνια ακόμη να απορροφά πόρους και να δημιουργεί πίεση για αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, που παρουσιάζεται από κυβερνητικά στελέχη ως «σύμμαχος» στα παζάρια για το κρατικό χρέος, αναφέρει ότι παρά τις «μεταρρυθμίσεις» στο Ασφαλιστικό, παραμένουν μεγάλα ρίσκα και προβλήματα και γι' αυτό «χρειάζεται μείωση υφιστάμενων συντάξεων», «φωτογραφίζοντας» έτσι την κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», που για την ώρα αποδίδεται μετά τον επανυπολογισμό προς τα κάτω όλων των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, με στόχο να φανεί ότι δεν μειώνονται παραπέρα και οι κύριες συντάξεις.

Ηρθε τώρα και η τοποθέτηση του εκπροσώπου του... «ευρωπαϊκού κεκτημένου», του Γ. Ντάισελμπλουμ, για να δέσει το γλυκό και να μην αφήνει πλέον κανένα περιθώριο... «παρερμηνείας» για το πού το πάνε το πράγμα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ