Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Στρατιωτικά γυμνάσια με φόντο τις κόντρες ΝΑΤΟ - Ρωσίας

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΜΟΣΧΑ.--

Η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας μεταφέρεται αυτές τις μέρες (πιο έντονα από ό,τι συνήθως) στα Δυτικά Βαλκάνια, μέσω της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων από τις δύο πλευρές σε Μαυροβούνιο και Σερβία.

Στο Μαυροβούνιο ξεκίνησαν τη Δευτέρα πενθήμερες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, με κεντρικά σενάρια την αντιμετώπιση πλημμυρών και επίθεσης με χημικά όπλα, με τη συμμετοχή πάνω από 650 στρατιωτικών από 10 ΝΑΤΟϊκές χώρες και άλλες επτά που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟϊκό πρόγραμμα «Σύμπραξη για την Ειρήνη».

Στη Σερβία, κοντά στην πρωτεύουσα Βελιγράδι, ξεκινούν σήμερα οι στρατιωτικές ασκήσεις Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων με την επωνυμία «Σλαβική Φιλία 2016». Χτες, πάνω από 250 Ρώσοι και Λευκορώσοι στρατιωτικοί αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Ιβάνοβο-Σεβερνόγιε με προορισμό τη σερβική αεροπορική βάση Μπατάζνιτσα, που απέχει μόλις 25 χλμ. από το Βελιγράδι. Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι επέβαιναν σε τρία μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου ΙΛΙΟΥΣΙΝ IΙ-76 MD, που μετέφεραν μεταξύ άλλων τρία οχήματα μάχης τύπου BMD-2, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Tachyon, στρατιωτικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η «Σλαβική Φιλία 2016» θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ