Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διεργασίες γύρω από τη θέση των ΤΕΙ

Διεργασίες στο φόντο μιας μελλοντικής αναμόρφωσης του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης διενεργούνται αυτήν την περίοδο από το υπουργείο Παιδείας, με επίκεντρο τη θέση που θα έχουν τα ΤΕΙ. Σ' αυτό το πλαίσιο θυμίζουμε ότι η Σύνοδος των προέδρων ΤΕΙ είχε αποφασίσει τη μετονομασία των Ιδρυμάτων σε «Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών», ενώ διεκδικεί και τη «δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών από τα Τμήματα των ΤΕΙ που έχουν αξιολογηθεί και έχουν τη δυνατότητα».

Τα αιτήματα αυτά τα έθεσε η Γραμματεία της Συνόδου στην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνάντηση που είχαν στις αρχές της βδομάδας. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί δημόσια αντίδραση του υπουργείου Παιδείας στην απονομή από τα ΤΕΙ του τιμητικού τίτλου του επίτιμου διδάκτορα σε πρόσωπα, με το σκεπτικό ότι «τα ΤΕΙ δεν έχουν δικαίωμα απονομής διδακτορικών τίτλων, ως εκ τούτου δεν μπορούν να απονέμουν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συνάντηση με τη Γραμματεία της Συνόδου των ΤΕΙ, με την υπουργό να αφήνει ανοιχτό ότι θα εξεταστεί η θέση των ΤΕΙ στο πλαίσιο του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη Γραμματεία της Συνόδου να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι συγκρότησε επιτροπή που εξετάζει την επαναλειτουργία των Τμημάτων ΤΕΙ που βρίσκονται σε μεταβατική κατάσταση από το πρώτο σχέδιο «Αθηνά». Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πορίσματα της επιτροπής αναμένονται μέχρι τέλη Νοέμβρη και θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ