Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Ιαπωνίας, Ν. Κορέας και ΗΠΑ συναντήθηκαν χτες στο Τόκιο όπου συμφώνησαν να δυναμώσει η τριμερής συνεργασία για την «ασφάλεια» στην περιοχή, στο πλαίσιο και της «αντιμετώπισης της απειλής της Βόρειας Κορέας». Μεταξύ άλλων, επισήμαναν την ανάγκη να μεγαλώσει η διεθνής πίεση και να ληφθούν νέες, αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι εργασίες πλήρους κατεδάφισης του άτυπου καταυλισμού προσφύγων στο Καλέ (βόρεια Γαλλία) άρχισαν χτες. Εκπρόσωποι ΜΚΟ, σύμφωνα με το BBC, υποστήριζαν ότι στην περιοχή είχαν εγκαταλειφθεί δεκάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που δεν είχαν καμία στέγη.

ΣΑΝ ΧΟΥΑ.-- Η δραματική μετανάστευση χιλιάδων γιατρών του Πουέρτο Ρίκο στην ενδοχώρα των ΗΠΑ, λόγω της παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, έχει προκαλέσει συμφόρηση στα λιγοστά νοσοκομεία του νησιού με τα ραντεβού των περισσότερων ασθενών να προγραμματίζονται μετά από 10 μήνες με μέσο χρόνο αναμονής τις 7 ώρες όταν φθάσει η μέρα της εξέτασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ