Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Κανένα λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα την επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΔΕΔΔΗΕ Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου, οι Λαϊκές Επιτροπές Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, σωματεία και σύλλογοι της περιοχής, για την επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων.

Οι φορείς, μόλις πληροφορήθηκαν ότι συνεργεία της ΔΕΗ με εντολή της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ Δυτικής Αθήνας έκοψαν το ρεύμα σε πολίτες, κινητοποιήθηκαν αμέσως, κάνοντας πράξη τη θέση τους: «Κανένας μόνος του στην κρίση - Ολοι για έναν και ένας για όλους!».

Ο διοικητής του ΔΕΔΔΗΕ, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, επέμενε ότι σωστά κόπηκε το ρεύμα, γεγονός που αποτυπώνει τη θέληση και τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αμείλικτη υλοποίηση της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, στην παρέμβασή του κάλεσε το διοικητή να σταματήσει να κόβει το ρεύμα, καθώς, όπως του εξήγησε, κάτω από το βάρος της κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας, πολλά είναι τα σπίτια που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Τόνισε ότι από τη στιγμή που δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τη φτώχεια τους, αλλά η κρίση που τους σπρώχνει στην ανέχεια, το κράτος έχει την υποχρέωση να μεριμνήσει για εκείνους και όχι να σφυρά αδιάφορα. Κατέστησε σαφές ότι η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου δεν θα επιτρέψει να κοπεί κανένα ρεύμα σε πολίτη και ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει η παραπέρα εξαθλίωση του λαού.

Κάλεσε το χαϊδαριώτικο λαό να οργανωθεί, να δυναμώσει το κίνημα, να αντιπαλέψει αυτή την άδικη, ταξική πολιτική, που οδηγεί στη φτώχεια, στην ανεργία, έως και στην εξαθλίωση τους συμπολίτες του. «Εμείς, όσο είμαστε στο "τιμόνι" του δήμου, τον διαβεβαιώνουμε ότι θα έχει άλλο ένα στήριγμα, άλλη μια φωνή που διεκδικεί το δίκιο του», τονίζει η δημοτική αρχή.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org