Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τραμπ: «Το μείζον η ήττα του Ισλαμικού Κράτους... όχι ο Ασαντ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Θα καταλήξετε στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία αν ακούσουμε το σχέδιο της Κλίντον», λόγω πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης των ΗΠΑ με τη Ρωσία εκτίμησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερς» ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας για πολλοστή φορά τη διαφορά πολιτικών θέσεων με την αντίπαλό του ιδιαίτερα στο θέμα του πολέμου στη Συρία.

Σημείωσε έτσι πως το μείζον στον πόλεμο στη Συρία είναι η ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» και όχι να πεισθεί να εγκαταλείψει ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ την εξουσία. Θύμισε έτσι τη θέση της Κλίντον για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων και «ασφαλείς ζώνες» στο έδαφος της Βόρειας Συρίας, υπογραμμίζοντας, ότι «δεν πολεμάς τη Συρία πια, αλλά τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν». Τόνισε, μάλιστα, πως η Ρωσία δεν είναι απλώς πυρηνική χώρα, αλλά μια χώρα «όπου τα πυρηνικά δουλεύουν»...

Διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε η Δημοκρατική αντίπαλός του, Χ. Κλίντον, να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη δαιμονοποίησή του από εκείνην. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, για την επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Φιλιππίνων και κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους πως δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του όσο πρέπει, τονίζοντας πως «αν είχαμε κομματική ενότητα, δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε αυτές τις εκλογές από τη Χίλαρι Κλίντον».

Το προεκλογικό γραφείο της Κλίντον απέρριψε την κριτική, τονίζοντας ότι και Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν καταδικάσει τον Τραμπ ως ακατάλληλο για το προεδρικό αξίωμα. Αυτά, ενώ λίγες ώρες αργότερα εκπρόσωπος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (επί προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου Τζ. Ου. Μπους) Κόλιν Πάουελ ανακοίνωσε πως στις εκλογές της 8ης Νοέμβρη θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον αντί τον Ντ. Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ