Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέες «Αμυγδαλέζες»

Eurokinissi

Τη δημιουργία πολλών κλειστών δομών σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή. Το σκηνικό που προετοιμάζει η κυβέρνηση, αναδείχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ, περί ...«σκιών» στην οικονομική διαχείριση του Προσφυγικού.

Με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση, η οποία στηρίχθηκε στις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδ. Βουδούρη, κυβέρνηση και ΝΔ επιδίωξαν να μεταφέρουν στο κρίσιμο ζήτημα του Προσφυγικού τη «βολική» αντιπαράθεση για τη διαπλοκή, προκειμένου να σκιαστεί ότι ταυτίζονται στη στήριξη της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, που εγκλώβισε στην Ελλάδα πάνω από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και στο κουκούλωμα των υπευθύνων και των αιτιών, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αδ. Γεωργιάδης, παρά τις διάφορες ανούσιες αντιπολιτευτικές κορόνες, στο δια ταύτα ανέφερε: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση έκανε Αμυγδαλέζα και η ΝΔ χαίρεται που τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει και αυτός πολλές "Αμυγδαλέζες" και μακάρι και να τις κάνατε, γιατί χρειάζονται για όσους είναι παράνομοι στη χώρα»! Ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ διατηρεί «υπεύθυνη στάση» απέναντι στην κυβέρνηση για το Προσφυγικό και ότι μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «δίνει μάχη» για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης επισήμανε ότι η συζήτηση είναι «συνέχεια του αποπροσανατολιστικού παιχνιδιού της διαφθοράς και της διαπλοκής που παίζεται αυτή την περίοδο», προκειμένου να αποκρυφτεί η σύμπλευση κυβέρνησης και ΝΔ και στο ζήτημα του Προσφυγικού. Πρόσθεσε ότι «πίσω από τη σημερινή Ερώτηση υπάρχει η επιλογή της ΕΕ με την οποία συμφωνείτε όλοι σας, να επιχορηγούνται αφειδώς οι ΜΚΟ». Ενώ υπογράμμισε ότι «είμαστε ριζικά αντίθετοι με αυτό που είπατε για τις νέες "Αμυγδαλέζες" που θέλετε να κάνετε στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φτάνει. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να τελειώσουν».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στο άθλιο επίπεδο διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, στο οποίο οφείλονται και οι όποιες εντάσεις, ενώ προειδοποίησε ότι το χειμώνα, όσον αφορά την υγεία αυτών των ανθρώπων, θα τεθούν σε κίνδυνο ζωές. Επισήμανε ότι μόλις 1.500 προσφυγόπουλα έχουν πάει στα σχολεία, ενώ χιλιάδες έχουν μείνει εκτός στοιχειώδους εκπαίδευσης. Κάνοντας ειδική αναφορά στα ασυνόδευτα παιδιά, χαρακτήρισε «εγκληματική την καθυστέρηση» στην επανένωση με τους γονείς τους. Απαίτησε ανοιχτές ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και αποσυμφόρηση των νησιών, με τη μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα όσων έχουν λάβει πρώτη έγκριση ασύλου. Τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση του Προσφυγικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ