Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παλεύουμε για τη ζωή μας, για τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές

Στους μαθητές απευθύνεται η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της που μοιράζεται στα σχολεία και η οποία έχει ως εξής:

«Μαθητές σε όλη την Ελλάδα από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται και διεκδικούν τα αυτονόητα! Βιβλία, καθηγητές, σχολείο που να μορφώνει, όχι να εξοντώνει.

Κανένα σχολείο, κανένας μαθητής δεν είναι μόνος του σε αυτόν τον αγώνα.

Γιατί τα όνειρά μας δε χωράνε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, που για μας και τις οικογένειές μας προβλέπει φτώχεια, ενώ σε κάποιους λίγους εξασφαλίζει χλιδή και πλούτη!

-- Δε συμβιβαζόμαστε με την ακριβοπληρωμένη μόρφωση που και αυτή δίνεται κουτσουρεμένη, με την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τις οικογένειές μας με τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις...

-- Δε δεχόμαστε το αβέβαιο και γεμάτο ανασφάλεια μέλλον που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά, τα κόμματα, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους.

-- Δε φοβόμαστε να παλέψουμε για όσα μας αξίζουν και μας τα στερούν.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Οσο κι αν θέλουν ο υπουργός και η κυβέρνηση να κάνουν το μαύρο άσπρο, να διατυμπανίζουν ότι "όλα γίνονται για το καλό μας", η πραγματικότητα, που οι ίδιοι έφτιαξαν, τους διαψεύδει!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιάξει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο!

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής (του στημένου) διαλόγου για την Παιδεία, που ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το δικαίωμά μας στη μόρφωση θα δεχτεί ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα. Σχεδιάζουν ένα σχολείο με μεγαλύτερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με περισσότερες εξετάσεις και δυσκολίες, που θα δίνει λιγότερες βασικές γνώσεις που έχει ανάγκη να αποκτά κάθε νέος.

Αυτό το σχολείο που "οραματίζεται" η κυβέρνηση είναι το σχολείο που έχουν ανάγκη τα αφεντικά, τα κόμματα και οι ενώσεις τους.

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Παλεύουμε κόντρα σε όσους μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή!

Ενάντια στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όσους ακόμα υπηρετούν τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που κάνουν κουμάντο σε αυτό το σάπιο σύστημα. Ολοι αυτοί τσακίζουν εμάς και τις οικογένειές μας με τα μέτρα και τα μνημόνιά τους, ενώ την ίδια ώρα δίνουν ζεστό χρήμα στα μεγαλοαφεντικά.

Παλεύουμε μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους φοιτητές και σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν πραγματικά για το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε τις ανάγκες μας και απαντάμε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι!

Παλεύουμε για το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη!

Ενα σχολείο που να μας μορφώνει, όχι να μας εξοντώνει.

Παλεύουμε για ένα σχολείο:

  • Που δεν θα μας κοιτά στην τσέπη, δεν θα μας διαχωρίζει αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα, χωρίς διακρίσεις.
  • Που όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει ο καθένας, θα αποκτάμε τις γνώσεις που χρειάζονται για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, να κατανοούμε και ερμηνεύουμε τη φύση, τον κόσμο γύρω μας. Που θα μας δίνει τα εφόδια για να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
  • Που θα θέτει τις βάσεις για τη διαμόρφωση ανθρώπων με ολόπλευρη και υψηλού επιπέδου μόρφωση, με πολύπλευρη και δημιουργική προσωπικότητα και θα συμβάλλει στη σφαιρική ανάπτυξη του συνόλου των ικανοτήτων μας, θα δίνει ώθηση στην πρωτοβουλία, στην εφευρετικότητα, θα προωθεί την κριτική σκέψη.
  • Που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και τον Αθλητισμό. Ετσι, κάθε μαθητής θα μπορεί να ανακαλύψει, να αναπτύξει τις κλίσεις του και να "ξεκλειδώσει" πολύ περισσότερες!
  • Που θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και θα μας βοηθά να εξοικειωνόμαστε με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, αναγκαία για το μέλλον μας ως εργαζομένων.
  • Με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια, βιβλία και καθηγητές.

Για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη αξίζει να παλέψουμε...

Σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Για να ενωθεί η φωνή των μαθητών σε κάθε γειτονιά και πόλη, σε όλη την Ελλάδα σε έναν κοινό αγώνα! Γιατί έχουμε κοινές ανάγκες και όνειρα για τη ζωή...

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org