Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Συνεχίζεται ο «καβγάς για το πάπλωμα» των επιχειρηματικών ομίλων

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συζητήσει αλλαγές και βελτιώσεις της τροπολογίας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm», απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο οι μη αδειοδοτημένοι σταθμοί να συνεχίσουν να εκπέμπουν.

Σχετικά με την εξέταση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, είναι προφανές ότι δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε μια πραγματικότητα την οποία «το ίδιο το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο την έχει κατακρίνει και έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης δεν ήταν σύμφωνο με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος... Στο πνεύμα αυτών ακριβώς των αποφάσεων, εμείς κινήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει αυτή η αδειοδότηση».

ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι στην ανούσια διαμάχη

Σχολιάζοντας ο Α. Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τις δηλώσεις Παππά, είπε ότι «στον παραληρηματικό του πανικό χαρακτήρισε πλήγμα για τη δημοκρατία την κήρυξη του νόμου ως αντισυνταγματικού. Ομως, πλήγμα για την δημοκρατία είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η Δικαιοσύνη».

Σημειωτέον, θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι «να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, με βάση ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με σαφής όρους λειτουργίας, αλλά χωρίς τον αναιτιολόγητο περιορισμό σε 4 του αριθμού των αδειών. Οι ψηφιακές συχνότητες επιτρέπουν πολύ περισσότερες άδειες».

Με αντίστοιχη θέση, ο Στ. Θεοδωράκης δήλωνε προχτές ότι με την πρόταση του Ποταμιού για οχτώ άδειες και ένα ποσοστό του ετήσιου τζίρου στα δημόσια ταμεία, θα είχαν εξασφαλιστεί περισσότερα χρήματα και θα υπήρχε ένα «καθαρό τηλεοπτικό περιβάλλον».

Χτες, εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γ. Αμυράς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Παππά, έλεγε πως «οι αποφάσεις του ΣτΕ, είτε μας βολεύουν είτε όχι, είναι μέρος της Δημοκρατίας μας και είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τον κ. Παππά να ισχυρίζονται το αντίθετο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ