Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον ΔΣΕ

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιεί η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η εκδήλωση για το έκτακτο στρατοδικείο, στο Μεσολόγγι, σήμερα, Σάββατο, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν όσων σύρθηκαν στα στρατοδικεία της αστικής τάξης και όσων εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την αλληλεγγύη τους, προσερχόμενοι ως μάρτυρες υπεράσπισης, των δικηγόρων που παρείχαν νομική στήριξη αφιλοκερδώς. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης απαγγελία ποιήματος, αναφορά στους εκτελεσμένους αγωνιστές, κατάθεση στεφάνου και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Επίσης, αύριο, Κυριακή, οι Οργανώσεις Ηλείας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στη Ζαχάρω, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, προς τιμήν της δράσης του ΔΣΕ στη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και του Νίκου Γκότση, αντισυνταγματάρχη, διευθυντή Δικαστικού της 3ηςΜεραρχίας, δικηγόρου, και του Γιώργη Τζαμαλούκα, χειρουργού, γνωστού ως «πατέρα της αντάρτικης χειρουργικής», που καταγόταν από κει. Θα μιλήσει ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Φώφη Γκότση, κόρη του Νίκου Γκότση.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στον ΔΣΕ και θα υπάρξει μουσικό αφιέρωμα με αντάρτικα τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ.

Λεωφορεία για την εκδήλωση θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές:

  • Λεχαινά: στις 08.00, από την κεντρική πλατεία.
  • Ανδραβίδα: στις 08.10, από το καφενείο του Τσάκωνα.
  • Γαστούνη: στις 08.20, από το Κέντρο Υγείας.
  • Αμαλιάδα: στις 08.30, από τον Αγιο Τρύφωνα.
  • Πύργος: στις 08.45, από την πλατεία ΟΤΕ.
Αλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, Σάββατο

-- Στο κέντρο της Πάτρας, οι κλαδικές ΚΟΒ και ο Εργατικός Τομέας της ΚΝΕ πραγματοποιούν ιστορικό περίπατο σε διάφορες τοποθεσίες όπου έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα την περίοδο 1946 - '49. Η ώρα έναρξης του περιπάτου είναι στις 18.00, με αφετηρία την πλ. Ελευθερίας και τερματισμό το χώρο της έκθεσης, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, μέλος της ΤΕ Πάτρας.

-- Στις 20.30, στο Κοινοτικό Γραφείο του Αγ. Κήρυκα, η ΚΟΒ Δυτικής Ζακύνθου πραγματοποιεί σύσκεψη με την μπροσούρα του «Ριζοσπάστη» «23+ παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941 - '49». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κλάδης, Γραμματέας της ΚΟΒ Δ. Ζακύνθου.

Αύριο, Κυριακή

-- Στο χώρο του Γηροκομείου, στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., οι εδαφικές ΚΟΒ και ο Μαθητικός Τομέας της ΚΝΕ τιμούν τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν την περίοδο 1946 - '49. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, μέλος του ΤΓ Πάτρας του ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων.

-- Στις 19.00, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (αίθουσα «Σόκαρη»), η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών παρουσιάζει το λεύκωμα για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου. Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Δεληγιάννης, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 20.00, στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η ΚΟΒ Ν. Πόλης πραγματοποιεί παρουσίαση του βιβλίου «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Πελοπόννησο» του Α. Καμαρινού. Ομιλητής θα είναι ο Τάσος Μπουρσαλίδης, μέλος γραφείου της ΚΟΒ Ν. Πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ