Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BOΛΕΪ
Ωρα πρεμιέρας για Volley League, Α1 γυναικών

Μετά τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2017, φθάνει πλέον η ώρα της έναρξης και για τις εγχώριες υποχρεώσεις, με τα πρωταθλήματα της Volley League ανδρών και της Α1 γυναικών να πραγματοποιούν σήμερα κοινή έναρξη.

VOLLEY LEAGUE: Με δίδυμο φαβορί, αλλαγές και ερωτήματα

Με αρκετές αλλαγές όσον αφορά τη διαδικασία των πλέι οφ, ξεκάθαρα φαβορί που αναμένεται να παλέψουν για τον τίτλο αλλά και ανοιχτά ζητήματα καθώς 4 εκ των 12 ομάδων παραμένουν στον «αέρα» όσον αφορά το πιστοποιητικό συμμετοχής, κάνει πρεμιέρα το φετινό πρωτάθλημα της Volley League ανδρών. Πρόκειται για τη 49η διοργάνωση από καταβολής της Α' κατηγορίας αρχικά και Α1 μετέπειτα, μέχρι να λάβει τη σημερινή της ονομασία πριν από δύο χρόνια.

Από φέτος στα πλέι οφ θα μετέχουν και οι ομάδες από τις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου - και όχι μόνο οι τέσσερις πρώτοι όπως ίσχυε μέχρι τώρα - όπου διασταυρωμένα σε ζευγάρια 1-8, 2-7 κ.τ.λ. θα προκύψει η τετράδα των ημιτελικών. Οι ομάδες από την 9η έως τη 12η θέση θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ, ενώ αν η 12η ομάδα έχει διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων βαθμών θα υποβιβαστεί απευθείας.

Την ίδια ώρα, πάντως, τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν λείπουν για τη διοργανώτρια αρχή (ΕΣΑΠ) καθώς μόλις προχτές η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση 10 ημερών σε τέσσερις ομάδες (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής, Κηφισιά, Παναχαϊκή) για προσκόμιση περαιτέρω πιστοποιητικών προκειμένου να εγκρίνει το φάκελό τους. Αγνωστο παραμένει το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν.

Στα αγωνιστικά, ο για δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι απ' τους πρωταγωνιστές και φέτος όσον αφορά τη μάχη για τον τίτλο. Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά θα παλέψουν για την είσοδό τους στην 4άδα, ενώ από εκεί και μετά αναμένεται να υπάρχουν οι κόντρες για την είσοδο στην οκτάδα και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι: ΣΑΒΒΑΤΟ: Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά (18.00), Παμβοχαϊκός - Ηρακλής Χαλκίδας (18.00), Ηρακλής - Ορεστιάδα (18.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Κυζικός - Παναθηναϊκός (18.00), Παναχαϊκή - Ολυμπιακός (18.00). ΔΕΥΤΕΡΑ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ (18.00 Novasports 2).

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι

Με τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό να φαντάζει, κατά κοινή ομολογία, ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ανοίγει σε λίγες ώρες η αυλαία του 35ου Εθνικού πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. Ωστόσο, από κει και πέρα αναμένεται να υπάρξει έντονος συναγωνισμός για τις θέσεις της τετράδας αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας είναι:

ΣΑΒΒΑΤΟ: (17.00) Αρης - Μακεδόνες, (18.00) Αίας Ευόσμου - Ελπίς, (18.30) ΑΕΚ - Μαρκόπουλο, (19.00) ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός. ΚΥΡΙΑΚΗ. (14.30) Παναθηναϊκός - Θέτις, (17.30) Ηλιούπολη - Πανναξιακός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ