Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλούσια δραστηριότητα με εκδηλώσεις, μαθήματα και πολιτιστικές ομάδες...

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μέχρι τα μέσα Νοέμβρη

Πλούσια είναι η δραστηριότητα για το επόμενο διάστημα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλ. Βικτωρία). Μαθήματα, πρόβες πολιτιστικών ομάδων, προβολές και βιβλιοπαρουσιάσεις...

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εκδηλώσεις

Παρασκευή 21/10, 18.00 - 20.00: «Παίζω και δημιουργώ» - μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε! Πολύμορφες δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μικρών τάξεων Δημοτικού.

Τρίτη 25/10, 19.30: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γιάννη Ρίτσου «Μακρονησιώτικα» από την Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του Κόμματος. Θα ακολουθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Σαν πέτρινα λιοντάρια στην μπασιά της νύχτας», του Ολιβιέ Ζισουά, που ζωντανεύει μνήμες εξορίας από την Μακρόνησο.

Πέμπτη 3/11, 19.30: Πέντε μουσικοί διαφορετικών καταβολών (κλασική, τζαζ, μπλουζ, λαϊκή, παραδοσιακή) συναντήθηκαν με σκοπό να αποδώσουν το θέμα «Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο». Ετσι προκύπτει το μουσικό σχήμα «Πυξίδα» και ο προσωπικός του ήχος (Ζαγαρέλος Λεωνίδας φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, Λιάσκος Δημήτρης φλάουτο, φλογέρες, Μαλακατές Περικλής φωνή, μπάσο, Μωραΐτης Αποστόλης φωνή, ούτι, κιθάρα και Τσιμπλάκης Βαγγέλης ντραμς, κρουστά).

Παρασκευή 4/11, 19.00: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μνήμες της πέτρας και της σιωπής» του Γιώργου Μπίμη. Παρουσιάζει η Ευτυχία Μπίμη. Διαβάζει ο ηθοποιός Γιώργος Πέππας. Θα ακουστούν τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού και της Εύας Φάμπα σε στίχους του Γιώργου Μπίμη. Ζωντανά θα παρουσιαστούν τραγούδια του συνθέτη Αλέξανδρου Χατζηνικολιδάκη σε στίχους Γιώργου Μπίμη. Στο μπουζούκι ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Σάββατο 12/11, 18.30: «Οι μουσικοί της Βρέμης» από την ομάδα «Τρομπετίνι», παράσταση για παιδιά 4 - 7 ετών.

Κυριακή 13/11, 19.30: «Το καπνισμένο τσουκάλι». Παρουσίαση του έργου του Χρήστου Λεοντή σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου από το Λαϊκό Φροντιστήριο της Ηλιούπολης.

Μαθήματα και πρόβες

Στις αρχές Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συναντήσεις για τις πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ, αλλά και για τα μαθήματα μουσικής που πραγματοποιούνται στο Στέκι.

Σάββατο 5/11, 20.00: Συνάντηση της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της ΚΝΕ.

Κυριακή 6/11, 18.00: Συνάντηση της Θεατρικής Ομάδας. 19.00: Συνάντηση της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών, της Χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού και του Σχήματος Παραδοσιακής Μουσικής της ΚΝΕ.

Σάββατο 12/11, 13.00: Συνάντηση των Μουσικών Σχημάτων της ΚΝΕ (σύνολα κλασικής μουσικής, λαϊκό - ρεμπέτικο σχήμα, ροκ, έντεχνο, τζαζ σχήμα).

Κυριακή 13/11, 17.00: Συνάντηση μαθητών για τα μαθήματα μουσικής (κλασική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητική, θεωρία μουσικής). Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως τις 5 Νοέμβρη.

  • Για πληροφορίες, συμμετοχές και διευκρινίσεις, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: e-mail: steki@kne.gr και τηλέφωνο: 210.8823.674 (από τις 10.00 έως τις 21.00).

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org