Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα
Σήμερα 12/8
  • Γιάννης Κότσιρας
    Γιάννης Κότσιρας
    Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στο Θέατρο Πυθαγορείου, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης». Παίζουν: Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Αρμένης, Ιωσήφ Μαρινάκης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Μπουσδούκος, Τάκης Χρυσικάκος, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Γιάννης Δεγαΐτης, κ.ά.
  • Ο Νίκος Παπάζογλου και η Λοξή Φάλαγγα θα συναντήσουν τους φίλους τους, στο Ακρωτήρι Μέριχας στην Κύθνο, παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες στιγμές από την 20χρονη δισκογραφική τους πορεία: Τραγούδια αγαπημένα που γεμίζουν την καρδιά με γλυκά συναισθήματα και φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το παρελθόν, εικόνες που δε θέλουμε να ξεχάσουμε.
Αύριο 13/8
  • Τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη παρουσιάζει το «Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν», στο Μεσολόγγι, σε μετάφραση Γιώργη Γιατρομανωλάκη, σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή. Παίζουν: Ευγένιος Σπαθάρης, Δημήτρης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Σοφία Φιλιππίδου κ.ά.
  • Την «Ορέστεια» του Αισχύλου παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο, στην Πάτρα, σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία Γιάννη Κόκκου. Ερμηνεύσουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Λυδία Κονιόρδου, Ολια Λαζαρίδου, Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Ολγα Τουρνάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Θέμης Πάνου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, κ.ά.
  • Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα βρίσκονται, στην Αλεξανδρούπολη, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τα «Ζεστά ποτά» μέχρι και τις «Τρύπιες σημαίες», που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, και καλούν όλους όσοι αγάπησαν τα τραγούδια τους και τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια να συμμετάσχουν στον τελευταίο «χορό» τους.
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα δώσουν συναυλία στο Γήπεδο Ραχών στην Ικαρία.
  • Ελευθερία Αρβανιτάκη - Αλκίνοος Ιωαννίδης
    Ελευθερία Αρβανιτάκη - Αλκίνοος Ιωαννίδης
    Ο Γιάννης Κότσιρας με την Ελένη Καπηλίδου θα δώσουν συναυλία (σήμερα και αύριο) στο Θέατρο Κάστρου στην Καλαμάτα.
Τρίτη 14/8
  • Ο Νίκος Παπάζογλου και η Λοξή Φάλαγγα θα δώσουν συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Ποτάμου στα Κύθηρα.
  • Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών, παρουσιάζει την καινούρια του δουλιά ο ζωγράφος Βασίλης Γράτσιας.
Τετάρτη 15/8
  • Η... «κουλτούρα της παραλίας» μέσα από τη σάτιρα - άλλοτε καυστική, άλλοτε ευχάριστη - των γελοιογράφων είναι το θέμα της έκθεσης γελοιογραφίας που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, στην αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», με τίτλο «Πάμε... παραλία;». Συμμετέχουν οι: Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Μιχάλης Κουντούρης, Κώστας Μητρόπουλος, οι Λευκαδίτες Παναγιώτης Μαραγκός και Κώστας Βλάχος και ο Ηλίας Σκουλάς. Επίσης θα εκτεθούν και σκίτσα του Αρχέλαου, ως απόδοση τιμής στη μνήμη του μεγάλου γελοιογράφου.
Πέμπτη 16/8
  • Την κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό» θα παρουσιάσει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στον Αγιο Κωνσταντίνο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, μετάφραση Ερσης Βασιλικιώτη, μουσική Γιώργου Κουρουπού. Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Νατάσα Τσαγκαρισιάνου κ.ά.
  • Τη «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη παρουσιάζουν τα ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και Σερρών (από σήμερα μέχρι τις 19/8), στην Κομοτηνή, σε σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, σκηνικά-κοστούμια Λίλας Καρακώστα, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη, χορογραφία Μαρίας Γκούτη. Παίζουν: Χρήστος Μωραΐτης, Καλλιόπη Ταχτσόγλου, Λένα Σαββίδου, κ.ά.
Παρασκευή 17/8
  • Εργο του Βασίλη Γράτσια
    Εργο του Βασίλη Γράτσια
    Τους «Επτά επί Θήβας» θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (σήμερα και αύριο) στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, μετάφραση Κωστή Κολώτα, σκηνικά Αντη Παρτζίλη, κοστούμια Σταύρου Αντωνόπουλου, μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη και χορογραφίες Λάμπρου Λάμπρου. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Νεοκλής Νεοκλέους, Γιώργος Μουαΐμης, Ανδρέας Τσουρής, κ.ά.
  • Οι δύο σπουδαίες φωνές του έντεχνου και γνήσιου λαϊκού μας τραγουδιού, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Μπάσης μαζί με τη Δέσποινα Ολυμπίου θα βρίσκονται στο Λουτράκι με ένα πρόγραμμα από τη δισκογραφική τους πορεία, που έχουμε αγαπήσει και που σίγουρα θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους.
  • Ο «Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και Βέροιας, παρουσιάζεται στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μουσική Ορφέα Περίδη, σκηνικά Αντώνη Στεφανόπουλου, κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου. Παίζουν: Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ντίνος Καρύδης, Ολγα Δαμάνη, Αγλαΐα Παππά, Γιώργος Μωρόγιαννης, κ.ά.
Σάββατο 18/8
  • Το Εθνικό παρουσιάζει τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, στο Δίον Κατερίνης, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη.

«Βεγγέρα» από τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Κομοτηνής
«Βεγγέρα» από τα ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Κομοτηνής
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ(2002-08-18 00:00:00.0)
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ(2002-07-28 00:00:00.0)
Θεατρική «χαρτογράφηση» ανά την Ελλάδα(2002-07-21 00:00:00.0)
Θέατρο και μουσική παντού(2001-08-17 00:00:00.0)
Ατζέντα(2001-08-05 00:00:00.0)
«Ταξιδεύοντας» με το θεατρικό λόγο(2000-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ