Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ
Μιλάνε για κάλπες, αλλαγή συσχετισμών, κυβέρνηση συνεργασίας

Εκλογές εντός του 2017 και αλλαγή συσχετισμών βλέπουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικά, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος παρατήρησε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Να κάνει "ηρωική έξοδο" με εκλογές χρησιμοποιώντας την υπόθεση του χρέους ή να κρατηθεί λίγο ακόμη στην εξουσία. Επειδή πάντα κάνει ό,τι του λέει ο κ. Σόιμπλε, αλλά και είναι γαντζωμένος στην εξουσία μαζί με τον κ. Καμμένο, πιστεύω πως οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2017».

«Για εμάς», πρόσθεσε αναφερόμενος στο κόμμα του, «η μοναδική διέξοδος είναι η εθνική συνεννόηση, και είμαστε βέβαιοι πως αυτή τη λύση θα αναδείξουν και οι πολίτες στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Στο ίδιο μοτίβο, και σκιαγραφώντας πού θα ...αξιοποιήσουν την τέτοια συνεννόηση, στην προπαγάνδιση και προώθηση των μέτρων που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του, ο πρ. πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» είπε: «Η κοινωνία πρέπει να υιοθετήσει το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, δηλαδή (...) όλοι να καταλάβουν ότι αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν τις αγορές (...) δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις και να βρεθούν θέσεις εργασίας».

Επέμεινε: «Κανονικά θα έπρεπε βέβαια να έχουμε ένα άλλο πολιτικό κλίμα, συναίνεση, πολιτισμό, συνέγερση των δημιουργικών δυνάμεων». Και ακόμα: «Η λύση δεν μπορεί να είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ (...) διότι τα προβλήματα είναι τεράστια και πολύπλοκα και κανένα κόμμα δεν μπορεί ούτε πρέπει να τα αντιμετωπίσει μόνο του, γιατί εδώ πρέπει να συνεργαστούν οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις, οι παραγωγικές δυνάμεις και όλοι οι άξιοι Ελληνες. Ως εκ τούτου, εγώ πιστεύω ότι η λύση είναι πάντα μία κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή θέση της χώρας».

Μάλιστα, προέβλεψε ότι «μετά από εκλογές και με ένα νέο συσχετισμό στη Βουλή και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, ο ηττημένος, ο οποίος θα έχει έρθει στα μεγέθη του τα κανονικά, έχει θέση. Πρέπει να κληθεί να μετάσχει. Τώρα, εάν προτιμά να ανέβει στα κεραμίδια της αντιπολίτευσης και να λέει ανευθυνότητες, αυτοαποκλείεται, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί από τους άλλους».

«Αρα, λοιπόν», συμπλήρωσε, «δεν μπορούμε να περιμένουμε η παρούσα κυβέρνηση και η παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δώσει μία λύση. Χρειάζεται, λοιπόν, να περάσουμε σε αυτό που είπα, μέσω εκλογών αναγκαστικά (...) Αρα μη φοβόμαστε ότι πρέπει να πάμε σε μία αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού, γιατί η άποψή μου είναι ότι πρέπει να είναι όλοι, όπως είπα, μέσα, αλλά ο καθένας να είναι στα κιλά του μέσα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ