Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
«Περίπατος» στο ΣΕΦ για Ολυμπιακό

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός την πρώτη κόντρα της σεζόν με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας χτες στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της Basket League με 88-63, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη επί του εν λόγω αντιπάλου μετά το 1996 (και το +35). Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν νωρίς νωρίς το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στην κανονική περίοδο (εκτός απροόπτου) αφού η διαφορά τού δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για το παιχνίδι του β' γύρου.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του εξαρχής στο παιχνίδι έχοντας ως βασικά όπλα την ταχύτητα, την κυριαρχία στα ριμπάουντ και την ευστοχία από την περιφέρεια, ενώ με άψογη αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε σε βασικά ατού του Παναθηναϊκού (Παππάς, Καλάθης, Μπουρούσης) να τον απειλήσουν. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρά αμυντικά προβλήματα, αδυναμία να σταματήσουν τις επιθέσεις των αντιπάλων τους, όπως και στην οργάνωση του παιχνιδιού τους.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα αποτέλεσε το β' δεκάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και με αιχμή την τριάδα των Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ μετέτρεψαν το ρευστό 36-31 (υπέρ τους) στο σαφώς πιο επιβλητικό 50-32 στο ημίχρονο. Με την ψυχολογία υπέρ του και μπροστάρη στην επίθεση τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο β' μέρος κυριαρχώντας απέναντι στο «τριφύλλι», που πέρα από τις επιθετικές ανάσες που έπαιρνε από Παππά, Καλάθη, Φελντέιν αδυνατούσε να ανατρέψει την κατάσταση.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η εκτός έδρας επιτυχία του Ρεθύμνου επί του Αρη με 69-60, ενώ η ΑΕΚ έκανε το 2 στα 2 επικρατώντας και του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ με το ευρύ 96-56. Αλλα αποτελέσματα: Κύμη - Κόροιβος 93-70, Προμηθέας Πατρών - Δόξα Λευκάδας 78-70, Τρίκαλα - Απόλλων Πάτρας 65-60, ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 83-75. Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 4, ΑΕΚ 4, Ρέθυμνο 4, Παναθηναϊκός 3, Αρης 3, Προμηθέας 3, Δόξα Λευκάδας 3, ΠΑΟΚ 3, Κύμη 3, Τρίκαλα 3, Λαύριο 3, Κολοσσός Ρόδου 2, Απόλλων Π. 2, Κόροιβος 2.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ