Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αμφισβητεί τις εκλογές ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Για μία ακόμη φορά, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας. «Η εκλογική διαδικασία είναι απολύτως στημένη από τα ανήθικα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την εικόνα και προωθούν τη διεφθαρμένη Χίλαρι. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά εκλογικά τμήματα - ΛΥΠΗΡΟ», έγραψε σε μήνυμά του στο «τουίτερ». Σε άλλη ανάρτησή του στο διαδίκτυο, χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς στη Βόρεια Καρολίνα... «ζώα που εκπροσωπούν την Χίλαρι Κλίντον» μετά την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι στο κτίριο των Ρεπουμπλικάνων στο Χίλσμπορο έσπασαν τα μπροστινά παράθυρα, ενώ κάποιοι πέταξαν εύφλεκτο υλικό στο εσωτερικό του. Σε τοίχο του διπλανού κτιρίου γράφτηκε με σπρέι: «Ναζί Ρεπουμπλικάνοι να εγκαταλείψετε την πόλη μας ή...» συνοδευόμενο από μία σβάστικα.

H Κλίντον αποδοκίμασε έντονα την επίθεση στα γραφεία των Ρεπουμπλικάνων στη Β. Καρολίνα, αλλά στη συνέχεια προκλήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της να κάνουν τεστ αναβολικών πριν το τρίτο και τελευταίο ντιμπέιτ που έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της 19ης του μήνα (ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας).

Η νέα όξυνση της έντασης στην προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ εκδηλώνεται με την Χίλαρι Κλίντον να αυξάνει και πάλι την διαφορά της (της τάξης περίπου των 10 ποσοστιαίων μονάδων) έναντι του αντιπάλου της, Ντ. Τραμπ, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ