Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο θάνατος στο λιμάνι...

Ο 42χρονος Βολιώτης ναυτεργάτης Χρήστος Παπαδημητρίου είχε γλιτώσει από τρία ναυάγια, αλλά έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Βόλου, μέσα στο αγκυροβολημένο μότορσιπ «Αγιαντώνης», στο οποίο εκτελούνταν επικίνδυνες εργασίες με χρήση φλόγας, από την οποία μπορεί και να προήλθε η πυρκαγιά που ξέσπασε και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατό του!

Οι ευθύνες για τον αδόκητο χαμό του ναυτεργάτη βαρύνουν την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία κρατάει ανενεργό το νόμο που έχει ψηφιστεί πριν τρία χρόνια και ο οποίος καθορίζει ρητώς τους χώρους όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές ενέργειες και θέτει προϋποθέσεις για τα συνεργεία. Αν ο νόμος αυτός ήταν σε ισχύ, δε θα επιτρεπόταν να γίνονται τέτοιου είδους εργασίες στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο, ως καθαρά εμπορικό, δε διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις και δεν πληρεί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.

Τώρα θα είναι «βαρύ και άδικο» να μιλήσουμε για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, του πρώην και του νυν υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας; Οχι, βεβαίως, και τον Χρ. Παπουτσή, αν δεν τον κατατρύχουν οι Ερινύες, γρήγορα θα τον κυνηγάει η Νέμεση...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ