Κυριακή 12 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Σημαντικό βήμα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του ΟΑΕΔ» και η πρώτη σύσκεψη σωματείων την οποία διοργάνωσε στη βδομάδα που πέρασε, είναι ένα πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα, στην κατεύθυνση της αγωνιστικής συσπείρωσης των εργαζομένων, ώστε να βάλουν φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και νομιμοποίησης του «σύγχρονου δουλεμπορίου» εργατών. Στη σύσκεψη που πήραν μέρος εκπρόσωποι από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λιθογράφων, Ηλεκτροτεχνιτών, Χαρτεργατών, Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων, καθώς και στελέχη της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του ΟΑΕΔ, η οποία απαιτεί το συντονισμό όλων των εργαζομένων και την ανάπτυξη ενός αποφασιστικού αγώνα, ώστε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά, ακόμα και αν ψηφιστεί, να ακυρωθεί στην πράξη.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αγώνα» ήρθε να καλύψει το κενό από τη συνειδητή αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, αλλά και των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ώστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αναλάβουν τον αγώνα που απαιτείται.

Επιδίωξη είναι να μη χρησιμοποιηθεί ο «νέος» ΟΑΕΔ για την προώθηση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η εναντίωση στη νομιμοποίηση του σύγχρονου δουλεμπορίου των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας.

Γι' αυτό ως στόχοι πάλης προβάλλονται η άμεση κατάργηση των ιδιωτικών δουλεμπορικών γραφείων εργασίας, η διεύρυνση των δικαιωμάτων των ανέργων, η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού, πλήρης ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων. Επίσης: 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο με αυξήσεις μισθών - ημερομισθίων, μείωση των ορίων ηλικίας για σύνταξη και αύξηση των συντάξεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ