Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: Πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, την Τρίτη 18 Οκτώβρη, που παραμένουν απλήρωτοι για περίπου τέσσερις μήνες. Στην κινητοποίηση το «παρών» θα δώσει, από τη δημοτική αρχή Πάτρας, που στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων από την ανάληψη των καθηκόντων της, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Πελεκούδας. Η στήριξη των αγώνων των εργαζομένων, που βρίσκονται σε μόνιμη ομηρία και διαρκή ανασφάλεια, είναι έμπρακτη από τη δημοτική αρχή Πάτρας, η οποία πρόσφατα εισηγήθηκε και πήρε την ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι που ήδη απασχολούνται στα προγράμματα αυτά να περάσουν στις δομές του δήμου ως μόνιμο προσωπικό.

ΟΑΣΘ: Την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρη Τσερμενίδη, με κλιμάκιο της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταφορών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Με αυτό τον τρόπο, σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ νομιμοποιεί την εγκληματική δράση των υπόδικων φασιστών - δολοφόνων της ΧΑ και τους δίνει χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό, φασιστικό τους δηλητήριο. Η πλειοψηφία στη διοίκηση, προσθέτουν, από τη μια προσπαθεί να βάλει σειρά εμποδίων στη δράση του ταξικού κινήματος και από την άλλη ανοίγει τις πόρτες της στα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και βιομηχάνων, τους χρυσαυγίτες.

«MELLON»: Τις απολύσεις εργαζομένων από την επιχείρηση «Mellon» καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού και στηρίζει τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου. Την Πέμπτη, μετά από κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρεία, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, που δήλωσε την προηγούμενη μέρα, σε συνάντηση που είχε με το σωματείο, την πρόθεσή της να συνεχίσει τις απολύσεις. Συνεχίζοντας τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι συγκεντρώνουν υπογραφές, ενώ θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και νέα Γενική Συνέλευση τις επόμενες μέρες.

«ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ»: Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», την Τρίτη 18/10, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των «Κτιριακών Υποδομών» (Φαβιέρου 30, ισόγειο, Μεταξουργείο). Θέμα της συνέντευξης είναι οι τελευταίες εξελίξεις και η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ένταξη του συγκεκριμένου φορέα στο λεγόμενο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

ΕΛΓΑ: Την άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να επιλύσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται στα χωριά για να κάνουν τις εκτιμήσεις ζημιών που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Το ΕΚ Λάρισας στηρίζει το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ και ζητά την άμεση αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org