Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να καταργηθούν τα διόδια

Την κατάργηση όλων των διοδίων απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καταγγέλλοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά τους επεκτείνει.

Επισημαίνει ότι εξακολουθούν να σέρνονται σε δικαστήρια συνδικαλιστές του ΕΚΛ, του ΠΑΜΕ και άλλοι πολίτες που αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων και η Αστυνομία, σε ρόλο υπερασπιστή των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, βεβαιώνει κλήσεις σε οδηγούς που δεν πλήρωσαν διόδια, με πρόστιμο μέχρι 200 ευρώ και αφαίρεση διπλωμάτων οδήγησης 20 ημερών! Ετσι, πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να κινούνται από τους άθλιους παράδρομους της ΠΑΘΕ, με τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή τους και ήδη μετράμε νεκρούς, πολλούς τραυματίες και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Το ΕΚΛ αξιώνει κατάργηση άμεσα όλων των διοδίων, σταμάτημα κάθε δίωξης και ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν, κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους, οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού, συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Τέλος, αθωώθηκαν πριν μερικές μέρες από το δικαστήριο της Λάρισας 4 συνδικαλιστές από τη Λάρισα και το Βόλο - Παν. Τσιτσιρίκας, Δημ. Καφρίτσας, Μιχ. Τσιώνας, Μιχ. Ντίκας - οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατά των χαρατσιών που επιβάλλονται στις Εθνικές Οδούς με τα διόδια, στις 31/3/2012, στα διόδια Μακρυχωρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ