Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αστυνομικός που δεν γνωρίζει, αστυνομικοί που δεν έπραξαν τα δέοντα...

Συνεχίστηκε χτες η κατάθεση της μάρτυρας αστυνομικού

Eurokinissi

Διεκόπη χτες η κατάθεση της αστυνομικού Ευαγγελίας Πολυχρονίδου στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η μάρτυρας αστυνομικός που προσήγαγε τους χρυσαυγίτες που έκαναν την άγρια δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως πριν από την αδιαθεσία της, της είχε ζητηθεί να αναγνωρίσει τη σωματοδομή των κατηγορουμένων που προσήγαγε. Επίσης, λίγο νωρίτερα, αίσθηση είχε προκαλέσει στο ακροατήριο το γεγονός ότι η αστυνομικός είπε όταν ρωτήθηκε από την Πολιτική Αγωγή ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν γνωρίζει ποιος δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, «δεν ξέρει, δεν έμαθε»... Επίσης, δεν γνώριζε η αστυνομικός ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αδικήματος από τη Χρυσή Αυγή και κάποιων κακοποιών του κοινού εγκλήματος... Οπως απάντησε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο, «πάω, κάνω το οκτάωρό μου και φεύγω».

Και χτες, η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου στην κατάθεσή της επιβεβαίωσε ότι οι πέντε άντρες που προσήγαγε και η μία ανήλικη γυναίκα ήταν όλοι μαζί, φορούσαν μαύρα ρούχα και ο ένας από τους δύο, που φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, ήταν ο Αναστάσιος Πανταζής (ο πυρηνάρχης του Περάματος), τον άλλο δεν τον θυμόταν. Μάλιστα, όταν επεδείχθησαν φωτογραφίες, η μάρτυρας είπε ότι κανένας από τους χρυσαυγίτες «δεν φορούσε άσπρα ρούχα, κανένας δεν φορούσε καρό πουκάμισο». Οταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο αν είχε κάποιος αρχηγικό ρόλο, η μάρτυρας κατέθεσε πως «θυμάμαι ότι ο Πανταζής μιλούσε λίγο περισσότερο από τους άλλους» και η ίδια έσπευσε να το αποδώσει στην ηλικία του, γιατί ήταν μεγαλύτερος.

Επιπρόσθετα, από τις ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν έπραξαν τα δέοντα... Η αστυνομικός, που είχε και χρέη ανακριτικού υπαλλήλου, δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν έγινε σωματική έρευνα στους προσαχθέντες, γιατί δεν ερεύνησαν τα τροχοφόρα, το γύρω χώρο που βρίσκονταν οι χρυσαυγίτες που η ίδια είχε θεωρήσει ύποπτους.

Στη δίκη παρόντες ήταν τέσσερις κατηγορούμενοι. Ο Αγριογιάννης απουσίαζε ξανά και ζητήθηκε από την Πολιτική Αγωγή να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου για βίαιη προσαγωγή του, εφόσον έχει ήδη αναγνωριστεί ως δράστης της χρυσαυγίτικης επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ