Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ

Συνεχίζεται σήμερα η διάσκεψη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, όπου θα κριθεί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί. Υστερα οι δικαστές θα προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, προκειμένου να κριθεί το συνταγματικό και νομικό σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των καναλαρχών, αλλά και η τύχη των αδειών.

Σύμφωνα με διαρροές, στην κεκλεισμένων των θυρών πρώτη διάσκεψη, την Τετάρτη, υπήρξε και πάλι οξυμένο κλίμα και αντιπαράθεση - ειδικά με τον εισηγητή της υπόθεσης, Γ. Παπαγεωργίου, και ορισμένους συμβούλους. Η διάσκεψη ανακυκλώθηκε στο προκαταρκτικό, αλλά και στο βασικό στάδιο του παραδεκτού και του έννομου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών (νέων και παλαιών). Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισηγητή δεν είναι δεσμευτική. Οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των δύο επίμαχων νομικών ζητημάτων και σήμερα θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των απόψεων και στη συνέχεια θα ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης.

Στη συνέχεια οι δικαστές θα εισέλθουν στα συνταγματικά και νομικά ζητήματα. Ομως, όπως έλεγαν σύμβουλοι Επικρατείας, σε περίπτωση που ξεπεραστεί το πρώτο στάδιο της όλης διαδικασίας, ίσως να υπάρξει και τρίτη διάσκεψη, λόγω του σοβαρού συνταγματικού ζητήματος της χορήγησης τηλεοπτικών αδειών κατά παράκαμψη του ΕΣΡ.

  • Η προγραμματισμένη για χτες έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναβλήθηκε, λόγω μη απαρτίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ