Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«WIKILEAKS»
Παρέμβαση Ομπάμα στον Τσίπρα μέσω Κλίντον

Τη μεσολάβηση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος το καλοκαίρι του 2015, για να πειστεί ο Αλ. Τσίπρας να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές, όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Wikileaks».

Υποστηρίζει ότι λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Ποντέστα, επικοινώνησε με το γραφείο του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον και τους ρώτησε εάν μπορεί να μεσολαβήσει, να πάρει τηλέφωνο τον Αλ. Τσίπρα και να τον συμβουλεύσει να κλείσει συμφωνία.

Η απάντηση ήταν θετική, ωστόσο το περιβάλλον Κλίντον ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. «Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο email του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.

Πάντα κατά το «Wikileaks», από το γραφείο του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν: «Λέει "ναι", αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;». Βεβαίως, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν τελικά έγινε η τέτοια επικοινωνία Τσίπρα - Κλίντον.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επικοινωνία Τσίπρα - Κλίντον υπήρξε πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα».

Επίσης, κυβερνητική πηγή διέψευσε και τα γραφόμενα σε βιβλίο δημοσιογράφων της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» ότι ο Αλ. Τσίπρας αναζήτησε μετά το δημοψήφισμα του 2015 να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ