Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Τίμησε την Απελευθέρωση της Αθήνας

Από την εκδήλωση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Από την εκδήλωση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Με αγωνιστικό πνεύμα και τη συμμετοχή αντιστασιακών αγωνιστών, φίλων και απογόνων, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε χτες την 72η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές, με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του από μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Θοδωρής Αυγέρος υπογράμμισε το ρόλο και το νόημα του αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της Αθήνας και της χώρας γενικότερα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ψυχή, ραχοκοκαλιά, εμπνευστής και καθοδηγητής ήταν το τιμημένο ΚΚΕ, ενώ τα αστικά κόμματα συμβιβάζονταν και καλούσαν σε υποταγή του λαού, είτε συνεργάζονταν με τον κατακτητή.

Οι συγκεντρωμένοι συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα λάβαρα του αγώνα και φωνάζοντας συνθήματα όπως: «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση και την αντίδραση των συγκεντρωμένων προκάλεσε η συμπεριφορά και στάση αρμόδιων του Δήμου Αθηναίων που προσπάθησαν να εμποδίσουν το σύντομο χαιρετισμό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κλείνοντας αυθαίρετα το μικρόφωνο, γιατί το περιεχόμενο του χαιρετισμού δεν άρεσε στους εντεταλμένους του δήμου, γεγονός που καταγγέλθηκε.

Στο τέλος της σύντομης εκδήλωσης, στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ο πρόεδρός της, Χρήστος Τσιντζιλώνης, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, από την ΚΝΕ ο Αρης Πλωμαρίτης, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, από την ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες) ο αντιπρόεδρός της Λάζαρος Κυρίτσης και από την ΠΕΑΦΕ (ΕΠΟΝ - φίλοι ΕΠΟΝ) η πρόεδρός της, Γεωργία Μαχαίρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ